Prečo je Xiaomi Hugo Barra proti microSD kartám?

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory


Xiaomi-Hugo-Barra-logic-board

Najnovší smartfón spoločnosti Xiaomi model Mi5 nepodporuje rozširovanie pamäte o MicroSD karty. Rovnako to platí napríklad aj u modelu Redmi Note 3. A prečo vlastne spoločnosť Xiaomi uprednostňuje internú pamäť vo svojich TOP modeloch pred možnosťou rozšírenia pamäte aj pomocou MicroSD kariet? Vysvetlí to Hugo Barra, viceprezident medzinárodného obchodu v spoločnosti Xiaomi.

Tento rozhovor je trošku starší, ale zaujimavý.

MicroSD karty v dnešnej dobe dosahujú skutočne vysokú kapacitu úložného priestoru napr. 128GB je ideálna voľba. Ale spoločnosť Xiaomi sa nesnaží integrovať túto možnosť do TOP modelov a z akého dôvodu?

Hugo Bara: „V prípade zariadení s vysokou výkonnosťou, sme zásadne proti slotom pre SD karty., ďalej podľa Huga karty sú „neuveriteľne náchylné k zlyhaniu a nefunkčnosti rôznych druhov“.

Existuje množstvo falošných kariet a práve aj tomu sa Xiaomi snaží vyhnúť.

„Myslíte si, že kupujete Kingston, alebo Sandisk, ale v skutočnosti nie. Je to omnoho horšia karta, s pomalou rýchlosťou, niekedy prestane pracovať a práve z toho vznikajú pre ľudí obrovské problémy, aplikácie po celú dobu padajú, užívatelia strácajú dáta, v podstate je to množstvo sťažností a zákazníci sú frustrovaní. Takže komu za to dáte vinu? Výrobcovi telefónu, výrobcovi kariet?“

„Takže neočakávajte podporu SD kariet v našich vlajkových lodiach“.

Zdroj: https://www.engadget.com

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory

Do pár dní doma z EU skladu, poštovné zadarmo, bez poplatkov navyše