Tretí kvartál predajnosti v Číne: Dominuje OPPO, Vivo, Huawei a Xiaomi

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory


Xiaomi-Logo

Na čínskom mobilnom trhu naďalej dominuje kvarteto spoločností Huawei, OPPO, Vivo a Xiaomi.

Poďme sa pozrieť na najnovšie štatistiky z 3. kvartálu tohto roka, mesiace júl, august, september. Kevin Wang na sociálnej sieti Weibo odhalil tento najnovší rebríček predajnosti. Prekvapivo spoločnosť OPPO sa dostala na prvé miesto z predchádzajúceho obdobia s 22 miliónmi predanými smartfónmi a zosadila tým spoločnosť Huawei z tejto priečky. Dokonca aj spoločnosti VIVO sa podarilo predbehnúť spoločnosť Huawei 19 miliónmi predaných smartfónov. Spoločnosť Huawei v tomto 3. kvartáli predala 18 milión smartfónov. Je to obrovský pokles pre spoločnosť Huawei, ktorá v 2. kvartáli predala až 32 miliónov smartfónov v Číne.

chinese-phones-ihs

A ako sa udržuje naša inovatívna spoločnosť Xiaomi? Oproti predchádzajúcemu kvartáli zostáva na rovnakej priečke č. 4. s 12 miliónmi predaných smartfónov. V 2 kvartáli spoločnosť predala 15.22 miliónov smartfónov. Pokles predaja nie je až tak výrazný. Na 5. priečke sa nachádza spoločnosť Apple, ktorá predala 11 miliónov smartfónov.

Oproti rovnakému obdobiu z minulého roka v Číne sa predalo celkovo 123 miliónov kusov smartfónov, čo predstavuje zvýšenie predaja o 15%.

Zdroj: http://www.gizmochina.com

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory

Do pár dní doma z EU skladu, poštovné zadarmo, bez poplatkov navyše