Hugo Barra odchádza zo Xiaomi!

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory


hugo-001

Viceprezident medzinárodného obchodu spoločnosti Xiaomi Hugo Barra dnes oficiálne prostredníctvom facebooku oznámil, že odchádza zo spoločnosti Xiaomi.

Predtým než vstúpil do spoločnosti Xiaomi, pracoval v spoločnosti Google od roku 2008 ako produktový manažér Google mobil tímu. V roku 2010 vstúpil Barra do android tímu.  Od roku 2010 do roku 2013 Barra vystupoval ako hovorca pre android tím a zúčastňoval sa tlačových konferencií Google. Barrove produkty v spoločnosti zahrňovali celý ekosystém operačného systému android – softvéru, hardvéru vrátane Honeycomb, Ice Cream Sandwich, Jelly Bean a KitKat. V roku 2012 bol povýšený na funkciu viceprezidenta.

Xiaomi

V septembri roku 2013 Barra zo spoločnosti Google odišiel a začal pracovať pre čínsku spoločnosť Xiaomi ako viceprezident medzinárodného obchodu. Tento krok bol pre spoločnosť Xiaomi veľmi významný, pretože do spoločnosti dostali kľúčového tvorcu systému Android.

„Bolo to najväčšie a najnáročnejšie dobrodružstvo v mojom živote. Presťahoval som sa do Pekingu, 6 500 míľ z mojej pohodlnej Silicon Valley, s cieľom vybudovať z neznámej spoločnosti veľký startup. V každom smere táto cesta bola veľkolepá a môžem hrdo povedať, že Xiaomi Global je prvé dieťa, ktoré som mohol priviesť na svet :) „

„V posledných rokoch som si uvedomil, že to je obrovská daň v mojom živote, začalo to ovplyvňovať moje zdravie. Moji priatelia je to, čo považujem za domov a môj život je ísť späť do Silicon Valley, čo je tiež oveľa bližšie k mojej rodine. Vidieť, že koľko som toho zanechal po sebe v posledných rokoch je mi jasné, že nastal čas návratu.“

„Koncom minulého roku som dospel k záveru, že Xiaomi je na veľmi dobrom mieste v celosvetovej expanzií, a ak je ten správny čas, je to práve teraz, aby som sa vrátil domov. Na najväčšom medzinárodnom trhu, v Indií, ročné príjmy spoločnosti Xiaomi dosahovali 1 miliardu dolárov, rýchlejšie ako ktorákoľvek spoločnosť v histórií Indie.

Rozšírili sme do Indonézie, Singapuru, Malajzie a nedávno 20 ďalších trhoch, vrátane Ruska, Mexika a Poľska.

Debutovali sme na veľtrhu CES 2017, kde sme získali 3 prestížne ocenenia. Svet teraz vidí, že Xiaomi je globálny hráč, s cieľom zmeniť technologický priemysel prostredníctvom našich inovácií pre každého.

Chcem poďakovať zakladateľom Xiaomi a zvlášť CEO Lei Junovi, ktorý bol radcom a priateľom. Bolo to povznášajúce pracovať s týmto človekom, ktorého vízie definujú technologickú rolu v našich životoch. Ako priateľ a akcionár spoločnosti, je mi cťou, že podporuje môj prechod a požiadal ma, aby som zostal poradcom spoločnosti Xiaomi na dobu neurčitú, pri ďalšom rozširovaní pôsobnosti vo svete.

Pre mňa, ako pre mnoho ľudí v Číne, jar prináša nové začiatky. Zo svojej pozície zo spoločnosti Xiaomi odchádzam vo februári po konci Čínskeho nového roku. Zoberiem si potrebné voľno pred začatím nového dobrodružstva  späť v Silicon Valley.

Pre svojich kolegov v Číne a v Indií: Opúšťam svoj domov v Pekingu a v Bangalúre, ale uisťujem vás, že naďalej budem verný MI fanúšik. Všetko budem starostlivo sledovať z lavičky a fandiť vám vo svojej ceste. „

Zdroj: https://www.facebook.com/hbarra76

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory

Do pár dní doma z EU skladu, poštovné zadarmo, bez poplatkov navyše