Po odchode Huga Barru zo Xiaomi novým viceprezidentom sa stáva Manu Jain

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory


Screenshot_11

Spoločnosť Xiaomi prostredníctvom sociálnych sietí informovala, kto bude nástupcom Huga Barru ako viceprezidenta medzinárodného obchodu spoločnosti Xiaomi.

Hugo Barra v januári oznámil, že opúšťa spoločnosť Xiaomi: „Koncom minulého roku som dospel k záveru, že Xiaomi je na veľmi dobrom mieste v celosvetovej expanzií, a ak je ten správny čas, je to práve teraz, aby som sa vrátil domov. Na najväčšom medzinárodnom trhu, v Indií, ročné príjmy spoločnosti Xiaomi dosahovali 1 miliardu dolárov, rýchlejšie ako ktorákoľvek spoločnosť v histórií Indie.“

„Pre mňa, ako pre mnoho ľudí v Číne, jar prináša nové začiatky. Zo svojej pozície zo spoločnosti Xiaomi odchádzam vo februári po konci Čínskeho nového roku. Zoberiem si potrebné voľno pred začatím nového dobrodružstva  späť v Silicon Valley.

Hugo Barra začne pracovať pre Facebook ako viceprezident pre virtuálnu realitu.

Manu Jain spolu s Hugom Barrom dokázali, aby sa spoločnosť Xiaomi stala druhým najväčším predajcom smartfónom na indickom trhu s 10.7% podielom a s číslom 1. 29.3% online predajom za posledný kvartál 2016. Vďaka tejto snahe a odchode Huga Barru bol Manu povýšený na funkciu viceprezidenta.

Zdroj: http://www.fonearena.com

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory

Do pár dní doma z EU skladu, poštovné zadarmo, bez poplatkov navyše