Prečo Xiaomi vyvíja vlastný procesor Pinecone?

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory


Pinecone-Weibo

Koncom januára certifikáciou v Číne prešiel nový smartón spoločnosti Xiaomi, model Mi5C, ktorý bude obsahovať nový vlastný procesor spoločnosti Xiaomi s kódovým označením Pinecone.

Na sociálnej sieti Weibo je dokonca oficiálna stránka Xiaomi Pinecone, na ktorej je minimum informácií, ako aj obrázok ktorý môžete vidieť vyššie. Ale z akého dôvodu sa spoločnosť snaží vyrábať vlastné procesory?

Dôvodom je sa vzdialiť od svojho primárneho dodávateľa procesorov Qualcomm a začať s výrobou vlastných procesorov pre svoj vlastný hardvér. Podľa informácií procesor behom mesiaca má byť vydaný. Informácia sa teda zhoduje z predošlými potvrdeniami, že nový smartfón Xiaomi Mi5C práve získa nový procesor.

Xiaomi týmto krokom sa snaží vstúpiť do radu spoločností ako Samsung, Apple, Huawei, ktoré vyvíjajú vlastné procesory pre lepšiu optimalizáciu voči svojmu hardvéru a softvéru. Zároveň dodávateľský reťazec by bol priamo pre Xiaomi pre tento hlavný kľúčový komponent smartfónov.

Podľa Ars Technica spoločnosť Xiaomi získala procesorovú technológiu od spoločnosti Leadcore Techology Ltd, dcérskej čínskej štátnej spoločnosti Datang Telecom ešte v roku 2014.

Zdroj: http://www.androidcentral.com

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory

Do pár dní doma z EU skladu, poštovné zadarmo, bez poplatkov navyše