Xiaomi Mi6 v teste odolnosti: skutočný šampión!

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory


Smartfón Xiaomi Mi6 sa dostal do rúk prvého užívateľa, ktorý ho otestoval voči poškriabaniu, ohňu a odolnosti ohnutia.

Obrazovku chráni sklo Gorilla Glass, ktoré sa poškriabalo na úrovni 6. To znamená, ak smartfón nosíte vo vrecku s kľúčmi, alebo mincami displej sa nepoškriabe. To tiež naznačuje že kvalita displeja je na podobnej úrovni ako u ostatných vlajkových smartfónov. Ešte pôsobivejšie je, že cena MI6 je o polovicu nižšia ako napríklad Samsungu S8.

Ďalej bol otestovaný snímač otlačkov voči poškriabaniu, ktorý podľa youtubera je veľmi náročné poškriabať. Zadná strana smartfónu je vyrobená zo skla, ktorú tiež nie je možné tak ľahko poškriabať. Samozrejme keramická varianta je ešte odolnejšia.

Spoločnosť Xiaomi zlepšia výrobu kovového rámu u modelu Mi6. Voči modelu Mi5 je odolnejší a tak ľahko sa nedá poškriabať ako u modelu Mi5.

Xiaomi Mi 6 váži 168 gramov, je to o 31 percent viac ako u modelu Mi 5, ktorý má hmotnosť 129 gramov. Xiaomi tým pádom používa kvalitnejšie materiály u nového modelu.

Počas testu ohýbania smartfón bolo možné ohnúť, ale vrátil sa do pôvodného stavu. Youtuber nakoniec poznamenal, pokiaľ ide o kvalitu tohto smartfónu, MI6 je skutočne šampión.

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory

Do pár dní doma z EU skladu, poštovné zadarmo, bez poplatkov navyše