Xiaomi tento rok bude pravdepodobne 4. najväčším výrobcom smartfónov!

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory


Svetoznámy dizajnér smartfónu Xiaomi Mix Philippe Starck, generálny riaditeľ Xiaomi Lei Jun
Svetoznámy dizajnér smartfónu Xiaomi Mix Philippe Starck, generálny riaditeľ Xiaomi Lei Jun

Analytická spoločnosť IDC začiatkom tohto mesiaca zverejnila predajnosť smartfónov za štvrtý kvartál minulého roku. Celosvetové dodávky smartfónov dosiahli 403.5 milióna kusov, čo oproti predchádzajúcemu roku predstavuje pokles o 6.3%. Medzi TOP5 výrobcov za štvrtý kvartál minulého roku patria spoločnosti ako: Apple, Samsung, Huawei, Xiaomi, Oppo.

Spoločnosť Xiaomi dodala neuveriteľných 28.1 milióna smartfónov, vzhľadom k tomu, že rok predtým dodala len 14.3 milióna smartfónov, čo predstavuje nárast o neuveriteľných 96.9%.

Najnovšie analytická spoločnosť TrendForce predpokladá predajnosť smartfónov spoločností na celosvetovom trhu. Odhaduje sa, že v tomto roku sa predá o 2.8% smartfónov viac, v porovnaní s minulým rokom.

Spoločnosť tiež zobrazuje zmeny v trhových podielov spoločností. Podľa nej spoločnosti ako Samsung, Apple, Huawei zostanú na rovnakých pozíciach v predajnosti smartfónov. Zmena ale nastane v predaji smartfónov spoločnosti Xiaomi, kedy by spoločnosť mohla získať 4. pozíciu v predajnosti smartfónov na celosvetovom trhu.

V minulom roku spoločnosť Xiaomi dodala približne 93 miliónov smartfónov. Odhaduje sa, že v tomto roku spoločnosť predaje navýši až na úroveň 107 miliónov smartfónov.

Zdroj: https://www.gizchina.com

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory

Do pár dní doma z EU skladu, poštovné zadarmo, bez poplatkov navyše