Snapdragon 710 je realitou: o 20% vyšší výkon, modem až 800 Mbps

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory


Spoločnosť Qualcomm oficiálne predstavila nový procesor Snapdragon 710.

Nový procesor Snapdragon 710 prichádza a architektúrou Kryo 360, ktorá obsahuje dve 2.2 GHz jadrá a šesť 1.7GHz jadier. Procesor je vyrábaný 10nm technológiou a jeho výkon oproti procesoru Snapdragon 660 je o 20% vyšší.

Nový procesor je oveľa úspornejší, až o 40% dlhší čas hrania hier, alebo o 20% dlhší čas sledovania videa.

Procesor obsahuje modem X15 LTE, maximálna rýchlosť sťahovania dát je na úrovni až 800 Mbps, nechýba duálna Wifi 2.4 GHz + 5 GHzbluetooth 5.0. V porovnaní s procesorom Snapdragon 660 nový procesor poskytuje aj lepší signál. S novým procesorom bude možné v smartfónoch použiť až 32 megapixelové samostatné fotoaparáty, alebo duálne fotoaparáty 20 megapixelové. Taktiež procesor podporuje nahrávanie 4K videa, pri ktorom spotrebuje až o 40% menej energie ako Snapdragon 660. Grafický čip obsahuje Adreno 616, ktorý je o 35% výkonnejší.

Procesor dokonca podporuje technológiu rýchlonabíjania Quick Charge 4.0+, vďaka ktorej sa rýchlosť nabíjania zlepší o 20% a 30%. Samozrejme procesor podporuje rozhranie USB typu C. Prvé smartfóny s novým procesorom sa na trh dostanú už budúci mesiac.

Ešte v minulom mesiaci sa objavili informácie, že nový procesor budú obsahovať pripravované smarfóny spoločnosti Xiaomi s označením Comet Sirius.  Informácia od vývojárov XDA Developers uviedla, že názov procesoru v smartfónoch bude Snapdragon 710.

Predpokladá sa, že jedným z nových smartfónov bude model Xiaomi Max 3.

Zdroj: https://www.gizchina.com

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory

Do pár dní doma z EU skladu, poštovné zadarmo, bez poplatkov navyše