Analytik si myslí, že Xiaomi Mi6 bude mať problémy so snímačom otlačkov

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory


Spoločnosť Xiaomi už budúci týždeň predstaví dlho očakávaný model Mi6.

Analytik Sun Changxu prezradil, že nový smartfón získa ultrazvukový snímač otlačkov prstov, ktorý tiež nájdeme u modelu Mi5S. Tento skener je zapustený pod sklom displeja, čiže nie je potrebné hardvérové tlačítko. Drážka v skle je len pre to, aby užívatelia ľahšie našli snímač. Tento fakt potvrdila aj spoločnosť Xiaomi pri predstavovaní modelu Mi5S.

Keď tento skener funguje ako dotykový a nestláča sa, je potrebný tzv. lineárny motorček, ktorý poskytuje vibračnú spätnú väzbu. Je to rovnaká technológia, ktorá je použitá aj u iPhone 7.

Ďalší analytik @Mocha RQ odhalil, že iPhone 7 obsahuje tento motorček v cene 10 dolárov, u nového modelu Mi6 táto cena komponentu je na úrovni menej ako 1 dolár. Keďže je táto cena veľmi lacná, s najväčšou pravdepodobnosťou sa to premietne do menej výkonného motorčeku, ktorý možno neposkytne dostatok vibračnej spätnej väzby.

A čo si o tom myslíme my? Netreba robiť paniku. Spoločnosť Xiaomi nemá zisk na základe predaných telefónov. Xiaomi má hlavný zisk zo šikovných spotrebičov pre domácnosť a ďalších produktov podznačky Mijia.

Zdroj: https://www.gizmochina.com

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory

Do pár dní doma z EU skladu, poštovné zadarmo, bez poplatkov navyše