Spoločnosti Oppo a Vivo plánujú bezrámčekové smartfóny, s novým typom snímača otlačkov

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory


Jednoznačný prielom v oblasti bezrámčekových smartfónov v minulom roku na čínskom trhu urobila spoločnosť Xiaomi so smartfónom Xiaomi Mix.

Od toho momentu intenzívne aj ďalšie spoločnosti začali pracovať na podobnom smartfóne a tak v tomto roku hneď niekoľko nových modelov príde na trh. Keďže miesto na prednej strane je minimálne pre umiestnenie snímača otlačkov, spoločnosť Xiaomi tento snímač otlačkov umiestnila na zadnú stranu.

Spoločnosti Oppo a Vivo sa snažia tento problém vyriešiť a chcú snímač otlačkov prstov umiestniť na prednú stranu smartfónu. Podľa nových informácií spolupracujú s čínskou spoločnosťou Si Lin Microelectronics, ktorá vyvinula senzor snímaču tlačkov prstov GSL625x. Tento senzor je najmenším snímačom otlačkov s rozmermi len 6.8 a 2.4mm, kedy je možné tento snímač umiestniť napríklad do loga smartfónu na prednej strane pod displejom.

Zatiaľ bližšie informácie neboli poskytnuté, ale môžeme očakávať, že aj podobná technológia sa objaví u smartfónov v tomto roku. Uvidíme o pár mesiacov.

Zdroj: http://www.gizchina.com

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory

Do pár dní doma z EU skladu, poštovné zadarmo, bez poplatkov navyše