Ďalší problém LeEco: servisné stredisko zatvorené

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory


Spoločnosti LeEco sa v poslednej dobe príliš nedarilo. Pred 2 mesiacmi sa predsa len finančný pokles mierne zlepšil. 

Spoločnosti sa za prvý štvrťrok tohto roku zvýšil finančný príjem o 6.21%, čo predstavovalo vyšší zisk o 8.76%. Prevádzkové činnosti priniesli čistý peňažný tok vo výške 7.41 miliárd jüanov a k 31. marcu 2017 dlh spoločnosti klesol iba na 18,885 miliardy yuanov.

Pred mesiacom ale spoločnosť LeEco z funkcie CEO opustil zakladateľ Jia Yueting. Jia naďalej zostane v spoločnosti a bude sa zameriavať na správu a riadenie, strategické plánovanie a inovácie produktov. Jeho pozíciu CEO nahradil dlhoročný CEO spoločnosti Lenovo Liang Jun, ktorý v roku 2012 začal pracovať v spoločnosti Leshi.

Finančné ťažkosti spoločnosti LeEco začali minulý rok po agresívnej expanzii, keď spoločnosť vstúpila na trh v USA a tiež do Indie. Finančná situácia ale nešla podľa predstáv a tak spoločnosť odstránila niektoré zo svojich prevádzok, znížila počet zamestnancov a ukončila dohodu o kúpe výrobcu televíznych prijímačov Vizio. Finančné ťažkosti nemusia byť spojené ani s projektom elektrického vozidla LeSEE, ktorý spoločnosť LeEco vyvíjala s firmou Faraday Future.

Tentokrát spoločnosť má ďalší problém. Jedno so servisných centier spoločnosti LeEco, ktoré sa nachádza v Šanghaji je zatvorené. Plagát informuje o tom, že servis bol pozastavený z dôvodu prevádzkových úprav. Ďalšia informácia od fanúšika odhaľuje, že zaslal svoj smarfón spoločnosti na opravu, ale servisnému stredisku už niekoľko mesiacov chýbajú náhradné diely.

Zdroj: https://www.gizmochina.com

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory

Do pár dní doma z EU skladu, poštovné zadarmo, bez poplatkov navyše