Xiaomi čoskoro spustí výrobu vlastného procesora Surge S2: určený pre Mi6C

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory


Spoločnosť Xiaomi vo februári oficiálne predstavila vlastný procesor Surge S1, ktorý pôvodne bol označovaný názvom Pinecone.

Nový proccesor obsahuje architektúru octa-core so štyrmi Cortex A53 jadrami taktovanými na frekvenciu 2.2GHz a so štyrmi Cortex A53 jadrami taktovanými na 1.4 GHz. Čip je vyrábaný 28nm procesom. Spoločnosť tvrdí že kombináciou štyroch silných a štyroch úsporných jadier vzniká dokonalá rovnováha výkonu a energetickej efektivity. Procesor obsahuje grafický čip Mali-T860, ktorý je o 40% úspornejší oproti svojmu predchodcovi.

Spoločnosť na procesore pracovala 28 mesiacov od začiatku projektu k masovej výrobe. Konečným cieľom spoločnosti je vyrábať high-end čipy, ktoré dosiahnu dokonalú rovnováhu medzi výkonom a úsporou energie. Nový procesor získal smartfón Xiaomi Mi5C.

Nové informácie odhaľujú, že spoločnosť už nasledujúce 3 mesiace spustí výrobu druhej generácie procesora, s názvom Surge S2. Túto informáciu potvrdila taiwanská spoločnosť Semiconductor Manufacturing Company, ktorá na výrobe procesora pracuje, A práve tento nový čip by sa mal objaviť v lacnejšej variante modelu Xiaomi Mi6, v modeli Xiaomi Mi6C. Dokonca sa predpokladá, že procesor bude použitý aj vo vylepšenej verzií modelu Mi6, v modeli Mi6S, ktorý by mohol prísť ku koncu roka. Myslíme si ale, že v modeli Mi6S bude použitý procesor Snapdragon.

Zdroj: http://www.xiaomiphone.com

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory

Do pár dní doma z EU skladu, poštovné zadarmo, bez poplatkov navyše