Xiaomi víťazom v teste odolnosti: HTC U11 (vyše 700€) vs. Xiaomi Mi6 (400€)!

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory


Spoločnosť HTC v polovici mája oficiálne predstavila novú vlajkovú loď U11. Najnovšie máme možnosť vidieť nový smartfón v teste odolnosti. Ako v ňom obstál?

JerryRigEverything je veľmi známy testovaním odolnosti smartfónov. Tentokrát sa mu pod ruky dostal smartfón HTC U11. Samozrejme displej u tohto modelu s nožíkom ľahko poškriabete, v rovnakom teste podobne obstál aj iPhone 7.  Snímač odtlačkov prstov umiestnený pod displejom obstál horšie a je ho ľahké poškriabať, avšak aj po poškriabaní funguje. Boky HTC U11 a tlačidlá sú vyrobené z kovu, ktoré sa môžu ľahko poškriabať. Displej po zásahu ohňom sa však zotavil v priebehu niekoľkých sekúnd. V teste ohýbania smartfón bolo možné ľahko ohnúť. Dokonca displej sa praskol.

Nový smartfón HTC U obsahuje procesor Snapdragon 835, 5.5 palcový displej s rozlíšením 2K, 12 megapixelový hlavný fotoaparát, 16 megapixelový predný fotoaparát. Nebude chýbať interné úložisko s kapacitou 64GB, aj vyššia kapacita 128GB, ktoré je možné rozšíriť pomocou Micro SD kariet. Smartfón pobeží na operačnom systéme Android 7. Na nabíjanie poslúži USB konektor typu C.

Smartfón tiež bude obsahovať NFC technológiu, snímač otlačkov prstov. V 64GB variante smartfón získava 4GB RAM, vo vyššej je to 6GB RAM. Smartón neobsahuje audio jack, vďaka tomu má certifikáciu IP67 pre odolnosť voči vode a prachu. Snímač otlačkov prstov nájdeme na prednej strane pod displejom.

Zdroj: https://www.gizmochina.com

Xiaomi Mi6 test odolnosti

 

Nedávno testom odolnosti prešiel model Xiaomi Mi6.

Obrazovku chráni sklo Gorilla Glass, ktoré sa poškriabalo na úrovni 6. To znamená, ak smartfón nosíte vo vrecku s kľúčmi, alebo mincami displej sa nepoškriabe. To tiež naznačuje že kvalita displeja je na podobnej úrovni ako u ostatných vlajkových smartfónov. Ešte pôsobivejšie je, že cena MI6 je o polovicu nižšia ako napríklad Samsungu S8.

Ďalej bol otestovaný snímač otlačkov voči poškriabaniu, ktorý podľa youtubera je veľmi náročné poškriabať. Zadná strana smartfónu je vyrobená zo skla, ktorú tiež nie je možné tak ľahko poškriabať. Samozrejme keramická varianta je ešte odolnejšia.

Spoločnosť Xiaomi zlepšia výrobu kovového rámu u modelu Mi6. Voči modelu Mi5 je odolnejší a tak ľahko sa nedá poškriabať ako u modelu Mi5.

Xiaomi Mi 6 váži 168 gramov, je to o 31 percent viac ako u modelu Mi 5, ktorý má hmotnosť 129 gramov. Xiaomi tým pádom používa kvalitnejšie materiály u nového modelu.

Počas testu ohýbania smartfón bolo možné ohnúť, ale vrátil sa do pôvodného stavu. Youtuber nakoniec poznamenal, pokiaľ ide o kvalitu tohto smartfónu, MI6 je skutočne šampión.

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory

Do pár dní doma z EU skladu, poštovné zadarmo, bez poplatkov navyše