LeEco: Bývalý CEO končí v novej funkcií, zmrazenie účtov

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory


Spoločnosti LeEco sa v poslednej dobe príliš nedarilo a aktuálny stav moc nepoteší.

V máji z funkcie CEO spoločnosti LeEco odstúpil zakladateľ Jia Yueting.

Jia Yueting založil spoločnosť Leshi v roku 2004, ktorá predstavila ako prvá stream video hru v Číne. Neskôr založil spoločnosť  Leshi Holding, ktorá bola sesterskou spoločnosťou Letv, ktorá poskytovala mediálny obsah a produkty, súvisiace s jej službami. Obe spoločnosti predávali produkty na medzinárodnom trhu pod značkou Letv až do januára 2016, kedy bola premenovaná stránka na Le.com a začali sme sa stretávať s produktmi pod názvom LeEco.

Jia naďalej zostal v spoločnosti ako predseda spoločnosti a zameriaval sa na správu a riadenie, strategické plánovanie a inovácie produktov. Jeho pozíciu CEO nahradil dlhoročný CEO spoločnosti Lenovo Liang Jun, ktorý v roku 2012 začal pracovať v spoločnosti Leshi.

Najnovšie informácie odhaľujú, že Jia Yueting rezignuje zo svojej pozície predsedu spoločnosti. Dokonca pred pár dňami mu boli finančné účty zamrznuté, kvôli zhoršujúcemu sa dlhu spoločnosti. Je to aj z dôvodu rôznych dlhov spoločnosti v celkovej výške 6 miliárd dolárov z dôvodu zmeškania platieb.

Finančné ťažkosti spoločnosti LeEco začali minulý rok po agresívnej expanzii, keď spoločnosť vstúpila na trh v USA a tiež do Indie. Finančná situácia ale nešla podľa predstáv a tak spoločnosť odstránila niektoré zo svojich prevádzok, znížila počet zamestnancov a ukončila dohodu o kúpe výrobcu televíznych prijímačov Vizio. Finančné ťažkosti nemusia byť spojené ani s projektom elektrického vozidla LeSEE, ktorý spoločnosť LeEco vyvíjala s firmou Faraday Future.

Zdroj: https://www.gizmochina.com

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory

Do pár dní doma z EU skladu, poštovné zadarmo, bez poplatkov navyše