Xiaomi Mi6 bude prvým smartfónom s MIUI9 aktualizáciou

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory


Spoločnosť Xiaomi už budúci mesiac príde s novou nadstavbou svojho systému MIUI9.

Zahraničné webové stránky odhalili, že smartfón Xiaomi Mi6 má byť prvým, ktorý dostane na nový systém aktualizáciu.

Nedávno viceprezident marketingu spoločnosti Xiaomi Huang zverejnil prostredníctvom sociálnej siete Weibo oficiálny dizajn pripravovaného MIUI9.

Spoločnosť nahradí pôvodnú tému novou témou s názvom Geometry, ktorú môžeme vidieť na obrázku vyššie. Ide o tému, ktorá ponúka jasný čistý dizajn z prehliadania s jednoduchými tapetami a ikonami. CEO spoločnosti Xiaomi Lei Jun sa vyjadril, že dizajn nového systému MIUI9 bude hladší, stabilnejší, ako predchádzajúca verzia MIUI8. Okrem optimalizácie a lepšieho výkonu, nový systém prinesie množstvo nových funkcií. 

Spoločnosť Xiaomi plánuje vydať prvú beta verziu systému MIUI9 už tento mesiac. Nová nadstavba MIUI9 pobeží na systéme Android 7.1.1. Medzi najočakávanejšie funkcie patrí funkcia PIP (picture in picture), ktorá vlastne umožní vložiť otvorenú aplikáciu na widget, ktorý bude na domovskej obrazovke. Na obrázku nižšie môžeme vidieť ako táto funkcia bude vyzerať.

Ďalej sa očakáva funkcia rozdelenia obrazovky pre dve aplikácie. Táto funkcia bola predstavená pri predstavení nového Xiaomi Max 2.

V novej verzií tiež bude možné vymazať integrované aplikácie spoločnosti Xiaomi ako napríklad kalkulačka, alebo kalendár. Nová verzia tiež bude obsahovať funkciu nahrávanie obrazovky, s ktorou sme sa už stretli u vývojárskej verzie MIUI8. Do ostrej prevádzky nová MIUI9 príde v auguste.

Zdroj: http://www.xiaomiphone.com

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory

Do pár dní doma z EU skladu, poštovné zadarmo, bez poplatkov navyše