Xiaomi plánuje otvoriť 2000 predajní behom 3 rokov

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory


Spoločnosť Xiaomi plánuje otvoriť až 2000 kamenných predajní behom nasledujúcich troch rokov. Polovica z nich má byť mimo Čínu.

Tieto informácie v rozhovore pre CNBC zverejnil viceprezident medzinárodného obchodu spoločnosti Xiaomi Wang Xiang. Niektoré predajne vzniknú v spolupráci so súkromnými investormi, niektoré predajne budú vo vlastníctve spoločnosti Xiaomi.

Spolupráca s externými investormi je skvelou ambíciou ako rozšíriť svoju pôsobnosť mimo Číny. Xiaomi viceprezident ďalej predpokladá, že v najbližších rokoch sa spoločnosť Xiaomi stane globálnym hráčom, pretože vstúpi takmer do každej krajiny. Je to skvelá správa pre fanúšikov.

 Spoločnosť je pripravená rozšíriť sa na nové trhy a tak predávať smartfóny aj v offline režime, čiže prostredníctvom kamenných predajní.

Wang tiež uviedol, že spoločnosť sa usiluje viac zamerať na susedov Číny v juhovýchodnej Ázii, ako sú Filipíny a tiež východná Európa. Spoločnosť Xiaomi sa už dostala do krajín ako Rusko, Spojené Arabské Emiráty a Egypt, dokonca má výrobné závody v Indii a Indonézii.

Zdroj: https://www.gizmochina.com

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory

Do pár dní doma z EU skladu, poštovné zadarmo, bez poplatkov navyše