CEO Lei Jun poslal špeciálny darček Hugovi Barrovi: Xiaomi Mix 2!

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory


Bývalý viceprezident medzinárodného obchodu spoločnosti Xiaomi Hugo Barra, ktorý nedávno zo spoločnosti Xiaomi odišiel a začal pracovať pre spoločnosť Facebook oficiálne sa pochválil zaujímavým produktom, ktorý mu prišiel z Číny.

Sám CEO Xiaomi Lei Jun mu zaslal smartfón Xiaomi Mix 2, ktorý bude oficiálne predstavený už zajtra. Hugo sa pochválil snímkami nového smartfónu prostredníctvom sociálnej siete Weibo, teda aspoň snímkami balenia. Taktiež je balenie s venovaním a podpisom.

Hugo Barra predtým než vstúpil do spoločnosti Xiaomi, pracoval v spoločnosti Google od roku 2008 ako produktový manažér Google mobil tímu. V roku 2010 vstúpil Barra do android tímu.  Od roku 2010 do roku 2013 Barra vystupoval ako hovorca pre android tím a zúčastňoval sa tlačových konferencií Google. Barrove produkty v spoločnosti zahrňovali celý ekosystém operačného systému android – softvéru, hardvéru vrátane Honeycomb, Ice Cream Sandwich, Jelly Bean a KitKat. V roku 2012 bol povýšený na funkciu viceprezidenta.

Xiaomi

V septembri roku 2013 Barra zo spoločnosti Google odišiel a začal pracovať pre čínsku spoločnosť Xiaomi ako viceprezident medzinárodného obchodu. Tento krok bol pre spoločnosť Xiaomi veľmi významný, pretože do spoločnosti dostali kľúčového tvorcu systému Android.

V januári tohto roku spoločnosť Xiaomi Hugo Barra opustil a presťahoval sa do USA:

„Bolo to najväčšie a najnáročnejšie dobrodružstvo v mojom živote. Presťahoval som sa do Pekingu, 6 500 míľ z mojej pohodlnej Silicon Valley, s cieľom vybudovať z neznámej spoločnosti veľký startup. V každom smere táto cesta bola veľkolepá a môžem hrdo povedať, že Xiaomi Global je prvé dieťa, ktoré som mohol priviesť na svet 🙂 „

„V posledných rokoch som si uvedomil, že to je obrovská daň v mojom živote, začalo to ovplyvňovať moje zdravie. Moji priatelia je to, čo považujem za domov a môj život je ísť späť do Silicon Valley, čo je tiež oveľa bližšie k mojej rodine. Vidieť, že koľko som toho zanechal po sebe v posledných rokoch je mi jasné, že nastal čas návratu.“

„Koncom minulého roku som dospel k záveru, že Xiaomi je na veľmi dobrom mieste v celosvetovej expanzií, a ak je ten správny čas, je to práve teraz, aby som sa vrátil domov. Na najväčšom medzinárodnom trhu, v Indií, ročné príjmy spoločnosti Xiaomi dosahovali 1 miliardu dolárov, rýchlejšie ako ktorákoľvek spoločnosť v histórií Indie.

Rozšírili sme do Indonézie, Singapuru, Malajzie a nedávno 20 ďalších trhoch, vrátane Ruska, Mexika a Poľska.

Debutovali sme na veľtrhu CES 2017, kde sme získali 3 prestížne ocenenia. Svet teraz vidí, že Xiaomi je globálny hráč, s cieľom zmeniť technologický priemysel prostredníctvom našich inovácií pre každého.

Chcem poďakovať zakladateľom Xiaomi a zvlášť CEO Lei Junovi, ktorý bol radcom a priateľom. Bolo to povznášajúce pracovať s týmto človekom, ktorého vízie definujú technologickú rolu v našich životoch. Ako priateľ a akcionár spoločnosti, je mi cťou, že podporuje môj prechod a požiadal ma, aby som zostal poradcom spoločnosti Xiaomi na dobu neurčitú, pri ďalšom rozširovaní pôsobnosti vo svete.

Pre mňa, ako pre mnoho ľudí v Číne, jar prináša nové začiatky. Zo svojej pozície zo spoločnosti Xiaomi odchádzam vo februári po konci Čínskeho nového roku. Zoberiem si potrebné voľno pred začatím nového dobrodružstva  späť v Silicon Valley.

Pre svojich kolegov v Číne a v Indií: Opúšťam svoj domov v Pekingu a v Bangalúre, ale uisťujem vás, že naďalej budem verný MI fanúšik. Všetko budem starostlivo sledovať z lavičky a fandiť vám vo svojej ceste. „

Zdroj: https://www.gizmochina.com

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory

Do pár dní doma z EU skladu, poštovné zadarmo, bez poplatkov navyše