Situácia LeEco nie je lepšia: kancelárie Silicon Valley sú naďalej prázdne

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory


Spoločnosti LeEco sa v poslednej dobe príliš nedarilo a aktuálny stav nie je o nič lepší. Finančné ťažkosti spoločnosti sa zhoršujú.

Už je to 11 mesiacov, čo spoločnosť LeEco vstúpila na trh USA so zámerom zvýšiť svoje finančné príjmy. Aktuálny stav nie je lepší a spoločnosť LeEco prepustila takmer všetkych zamestnancov v USA. Nedávna fotografia na obrázku nižšie zachytáva prázdnu kanceláriu v San Jose v Kalifornií. Spoločnosť LeEco mala v USA takmer 325 zamestnancov ešte pred finančnými ťažkosťami.

Spoločnosť v auguste údajne uzavrela svoj jediný obchod v ruskom hlavnom meste v Moskve a tým pádom situácia môže byť úplný odchod z ruského trhu. Spoločnosť do danej krajiny vstúpila v máji minulého roku.

Predaj na ruskom trhu bol oveľa nižší ako očakávania spoločnosti LeEco. Spoločnosť LeEco nedávno oznámila, že plánuje v roku 2017 predať milión zariadení v Rusku, ale to už nie je možné. V prvom štvrťroku tohto roku spoločnosť predala len 19 400 kusov, v druhom štvrťroku sa odhaduje 21 000 predaných kusov. S takýmto nepríjemným výsledkom nemôžu tržby v tomto roku dosiahnuť až 100 000 kusov, ak spoločnosť by skutočne zostala v Rusku, práve kamenný obchod by podporil predaj. Spoločnosť predala v Q4 2016 na ruskom trhu iba 27 500 kusov, takže v tomto roku neočakávame lepší výsledok.

V máji z funkcie CEO spoločnosti LeEco odstúpil zakladateľ Jia Yueting.

Jia Yueting založil spoločnosť Leshi v roku 2004, ktorá predstavila ako prvá stream video hru v Číne. Neskôr založil spoločnosť  Leshi Holding, ktorá bola sesterskou spoločnosťou Letv, ktorá poskytovala mediálny obsah a produkty, súvisiace s jej službami. Obe spoločnosti predávali produkty na medzinárodnom trhu pod značkouLetv až do januára 2016, kedy bola premenovaná stránka na Le.com a začali sme sa stretávať s produktmi pod názvom LeEco.

Jia naďalej zostal v spoločnosti ako predseda spoločnosti a zameriaval sa na správu a riadenie, strategické plánovanie a inovácie produktov. Jeho pozíciu CEO nahradil dlhoročný CEO spoločnosti Lenovo Liang Jun, ktorý v roku 2012 začal pracovať v spoločnosti Leshi.

Zdroj: https://www.gizmochina.com

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory

Do pár dní doma z EU skladu, poštovné zadarmo, bez poplatkov navyše