Xiaomi plánuje presunúť dátové centrá do Indie

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory


Spoločnosť Xiaomi plánuje presunúť svoje dátové centrá do Indie, keďže poskytovateľ dátových služieb vytvára novú základňu v tejto krajine.

Uvedenú informáciu v správe The Economical Times zverejnil Manu Kumar Jain, VP Xiaomi pre indický trh: „Všetky naše servery sú na AWS (Amazon Web Services) v Singapure a USA. Ak sa AWS presunú do Indie, radi by sme s nimi spolupracovali.“

Toto vyhlásenie prišlo v rámci zvýšenia úsilia vlády o ochrane osobných údajov používateľov mobilných telefónov. Väčšina mobilných výrobcov zvyčajne neukladá údaje na vlastných serveroch, namiesto toho prenajíma priestor na serveroch poskytovateľov cloudových služieb, ako sú Google, Microsoft a AWS. Niektoré z týchto spoločností už majú v Indii centrá, zatiaľ čo iné plánujú urobiť to isté, aby mohli obstarávať širšiu škálu zákazníkov, najmä tých, ktorí pôsobia vo vláde alebo v odvetví finančných služieb, pretože predpisy v týchto odvetviach nedovoľujú, aby údaje boli smerované mimo krajinu.

Aj počas posledného indického a čínskeho stretnutia v Dokalame ministerstvo IT a elektroniky požiadalo viac ako 30 spoločností  o protokoly, ktoré používajú na zabezpečenie bezpečnosti mobilných telefónov v krajine. Tento krok naznačuje, že v blízkej budúcnosti môže vláda požiadať všetkých výrobcov OEM, ktorí pôsobia v Indii, aby mali v danej krajine lokálne servery.

Zdroj: https://www.killerfeatures.com

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory

Do pár dní doma z EU skladu, poštovné zadarmo, bez poplatkov navyše