Čína plánuje prvé automatické doručovacie dodávky

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory


Čínsky internetový obchodný gigant Jingdong  (JD) spolupracoval so spoločnosťami SAIC Maxus a Dongfeng Motor Corporation, aby vytvorili plne automatizované dodávky.

Chvíľku spoločnosť používala pre doručovanie svojim zákazníkom drony v provincií Jiangsu. Taktiež spoločnosť používala na doručovanie balíkov aj autá bez vodiča. Práve tieto typy poštovného sa stali atraktívnym vďaka doručovaniu zadarmo.

Tentorkát spoločnosť má v pláne doručovať zásielky bezpilotnými dodávkami do každého miesta po celej Číne. Spoločnosť SAIC Maxus vyvinula prvý model so schopnosťou plánovania trasy prostredníctvom navigácie, viacerých snímačov, radarového systému. Vďaka týmto technológiam je možné odhaliť prekážky, ktoré sú vzdialené 150 metrov.

Napriek tomu, že testovanie nových dodávok spoločnosťami bolo úspešné, zatiaľ nie sú pripravené pre uvedenie do prevádzky, pretože musia absolvovať odborné testy, ktoré sa pravdepodobne zamerajú na automatické plánovanie trás, predbiehanie, vyhýbanie sa prekážkam a samoparkovanie. Samozrejmosťou je licencia používania v krajine.

Zdroj: http://www.gizchina.com

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory

Do pár dní doma z EU skladu, poštovné zadarmo, bez poplatkov navyše