Qualcomm chce zakázať predaj iPhonov v Číne

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory


Legendárna patentová vojna medzi dvoma technologickými spoločnosťami Qualcomm a Apple, ktorá začala v USA sa rozširuje globálne.

Spoločnosť Qualcomm podala na čínskom súde novú žalobu proti spoločnosti Apple pre zakázanie predaja smartfónov iPhone v Číne. Podľa správ spoločnosť Qualcomm podala žalobu na pekingský súd kvôli porušeniu duševného vlastníctva. Výrobca čipov Qualcomm tvrdí, že spoločnosť Apple porušuje tri patenty, ktoré spoločnosť Qualcomm nie je povinná udeliť. Hovorca spoločnosti Qualcomm uviedol, že spoločnosť Apple využíva technológie, ktoré spoločnosť Qualcomm vynašla a za tieto technológie Apple neplatí. Technológie sa týkajú funkcie riadenia napájania a funkcie Force Touch na smartfóne iPhone.

Spoločnosť Apple sa k situácií vyjadrila: „Vždy sme boli ochotní spravodlivo platiť priemerné sadzby za patenty, ktoré používame. V našich dlhoročných prebiehajúcich rokovaniach so spoločnosťou Qualcomm tieto patenty nikdy neboli predmetom diskusií a v skutočnosti boli udelené v posledných mesiacoch. Regulačné orgány po celom svete už roky vedia, že spoločnosť Qualcomm je vinná za zneužívanie svojej pozície na trhu“.

Prvý krát spoločnosť Qualcomm v júli podala v USA podobnú žalobu, kedy údajne spoločnosť Apple porušovala 6 patentov spoločnosti. Federálna obchodná komisia v USA tiež potvrdila, že spoločnosť Qualcomm zneužívala svoju pozíciu na trhu, aby získala viac financií.

Pred pár dňami spoločnosť Qualcomm dostala pokutu vo výške 23.4 miliardy dolárov, ktorú udelila taiwanská komisia pre spravodlivý obchod. Taktiež spoločnosť dostala pokutu vo výške 854 miliónov dolárov v Južnej Kórei a 975 miliónov dolárov v Číne.

Zdroj: https://www.gizmochina.com

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory

Do pár dní doma z EU skladu, poštovné zadarmo, bez poplatkov navyše