Spoločnosť Huawei predala tento rok 112 miliónov smartfónov

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory


Aktuálne spoločnosť Huawei je v celosvetovej predajnosti smartfónov na 2. pozícií.

Podľa najnovších informácií spoločnosť Huawei od januára tohto roku do septembra tohto roku dodala zákazníkom 112 miliónov smartfónov. Spoločnosť mala pôvodne v pláne dosiahnúť predaje na úrovni 140 až 150 miliónov smartfónov. Spoločnosť sa ale viac zameriava na predaj vlajkových modelov, tým pádom sú aktuálne čísla o niečo nižšie.

Podľa analytickej spoločnosti International Data Corporation (IDC) v 2. polovici tohto roku spoločnosť Huawei má 11.3% podiel na trhu, po prvý krát je to v dvojcifernej hodnote. Predpokladá sa, že spoločnosť Huawei predbehne spoločnosť Apple, ktorá je na 1. mieste v predajnosti smartfónov. Mohlo by to byť ešte ku koncu tohto roku.

Zatiaľ čo predaje smartfónov Apple v druhom štvrťroku vzrástli o 2% na 41 miliónov predaných kusov, spoločnosť Huawei predala v druhom štvrťroku 38 miliónov smartfónov, čo je medziročný nárast o 20%.

Spoločnosti Huawei v prvom polroku sa darilo v predaji smartfónov v Ázií, Japonsku a Južnej Kórei, kde sa predaje zvýšili medziročne o 45%, v Európe o 18%. Spoločnosť Huawei ale plánuje zlepšiť predaje na území USA.

Generálny riaditeľ spoločnosti Huawei Richard Yu sa vyjadril, že spoločnosť sa už nezameriava na predaj smartfónov najnižšej triedy. Podľa jeho vyjadrenia, predajná cena smartfónov Huawei v prvej polovici tohto roku vzrástla o 28%.

Zdroj: https://www.gizmochina.com

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory

Do pár dní doma z EU skladu, poštovné zadarmo, bez poplatkov navyše