Spoločnosť MediaTek sa nebude sústrediť na vývoj vlajkového procesora

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory


Spoločnosť Mediatek zohráva významnú úlohu v segmente mobilných procesorov ako jeden z popredných výrobcov.

Zatiaľ čo procesory strednej strednej triedy ako napríklad Helio P25 sú prítomné v obrovskej škále smarfónov, spoločnosť sotva splní predchádzajúce očakávania pri výrobe vlajkového procesoru Helio X30 v tomto roku.

Napriek tomu, že spoločnosť vynakladala úsilie pri predaji vlajkového procesora, veľký úspech na trhu nezaznamenáva. Tento procesor nemôže konkurovať ostatným trhovým ponukám ako napríklad: Exynos 8895, Kirin 970 alebo Snadragon 835. To značne vysvetľuje, prečo výrobcovia smartfónov majú tak malý záujem o vlajkový procesor spoločnosti Mediatek.

Procesor Helio X30 sa nachádza napríklad v smartfóne Meizu PRO 7 Plus. To ale skôr nie je náhoda, pretože spoločnosť Mediatek je jeden z hlavných investorov spoločnosti Meizu. Spoločnosť Meizu od tohto partnerstva dostala „exkluzivitu“ príchodu najnovších procesorov spoločnosti Mediatek na svoje smartfóny.

Generálny riaditeľ medzinárodného predaja spoločnosti Mediatek Finbarr Moynihan sa vyjadril, že spoločnosť pozastaví svoje zameranie na výrobu vlajkového procesora. Namiesto toho sa chce spoločnosť sústrediť na vývoj procesorov strednej triedy.

Zdroj: https://www.gizchina.com

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory

Do pár dní doma z EU skladu, poštovné zadarmo, bez poplatkov navyše