Spoločnosť Xiaomi podpísala dohodu s Qualcommom vo výške 12 miliárd dolárov

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory


Všetci poznáme najväčšieho výrobcu mobilných procesorov amerického Qualcomma.

Podľa nových informácií spoločnosť Qualcomm podpísala dohodu vo výške 12 miliárd dolárov so spoločnosťou Xiaomi, OPPO a Vivo. Bližšie informácie známe nie sú, ale predpokladá sa, že v komerčnej prevádzke spoločnosť Qualcomm bude dodávať viac mobilných procesorov pre spomínané spoločnosti. Spoločnosť Xiaomi, OPPO a Vivo už využívajú procesory spoločnosti Qualcomm vo svojich smartfónoch, ale nájdu sa aj smartfóny s procesormi od spoločnosti Mediatek. Touto dohodou v blízke dobe môžme očakávať viac modelov smartfónov Xiaomi s procesorom Snapdragon.

V októbri spoločnosť Qualcomm predstavila nový procesor Snapdragon 636, ktorý je aktualizáciou procesora Snapdragon 630. Oproti predchodcovi má o 10% vyšší výkon pri hrách a prehliadaniu webových stránok. Taktiež nový procesor môže byť použitý v smartfónoch s bezrámčekovým displejom, s pomerom displeja 18:9. Nový procesor obsahuje 8 jadier Kryo 260 taktovaných na frekvenciu 1.8 GHz, procesor obsahuje grafický adaptér Adreno 509. Maximálna podporovaná RAM je na úrovni až 8GB. Vybavený je integrovaným modemom Snapdragon X12, ktorý ponúka rýchlosť sťahovany až do rýchlosti 600 Mbps. Taktiež prináša podporu až 24 megapixelových fotoaparátov s podporou 4K nahrávania videa pri 30 fps. Skvelou správou je aj technológia rýchlonabíjania Quick Charge 4.0. Nový procesor sa začal predávať tento mesiac.

Podľa posledných informácií spoločnosť Xiaomi použije u svojich pripravovaných modelov smartfónov série Redmi práve tento nový procesor.

Zdroj: https://www.xiaomitoday.it

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory

Do pár dní doma z EU skladu, poštovné zadarmo, bez poplatkov navyše