Samsung plánuje vyrobiť v budúcom roku až 200 miliónov OLED displejov pre iPhone X

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory


Už od čias prvého iPhone Apple používal vo svojom smartfóne LCD panel spoločnosti Japan Display.

To platí aj u modelov iPhone 8 a iPhone 8 Plus. Ale príchodom modelu iPhone X sa situácia mierne zmenila. Tento model obsahuje displej vyrábaný technológiou OLED, ktorý ale nedodáva spoločnosť Japan Display. Dodávateľom nového OLED displeja je spoločnosť Samsung. Nedávna správa zverejnená magazínu Wall Street Journal uviedla, že spoločnosť Samsung Display zarobí až 110 dolárov z každého iPhone X. Odhaduje sa, že do leta 2018 spoločnosť môže predať až 130 miliónov kusov nového modelu. Tak by spoločnosť Samsung zarobila neuveriteľných 14.3 miliardy dolárov.

V tomto roku spoločnosť Samsung dodala vyše 50 miliónov OLED displejov pre nový iPhone X. Nové informácie odhaľujú, že toto číslo bude v budúcom roku 4-násobné. Spoločnosť plánuje dodať až 200 miliónov OLED displejov.

Nedávne správy odhalili, že spoločnosť Japan Displej sa snaží uskutočniť investíciu na úrovni 900 miliónov dolárov pre spustenie výroby displejov s technológiou OLED. Táto produkcia možno bude rýchlejšia a efektívnejšia. Práve dopyt po OLED paneloch v smartfónoch neustále rastie a môže to byť správny krok pre udržanie spoločnosti na trhu.

Okrem spoločnosti Japan Display, LG tiež mapuje podobnú stratégiu ako je výroba menších OLED panelov. V súčasnej dobe sa zdá, že spoločnosť Samsung má prevahu v oblasti malých a stredných OLED panelov. Samsung Display dodáva OLED displeje pre svoje modely Galaxy, ako aj pre svoje OLED televízory. Spoločnosť tiež dodáva panely ďalším spoločnostiam.

Veľkoobjemové OLED panely prichádzajú s vysokými nákladmi, najmä v počiatočnej fáze. Počiatočné náklady sú na vyššej úrovni vzhľadom k implementácii potrebných technológií na dosiahnutie vysokých výnosov a farebne presných panelov, očakáva sa, že dopyt po OLED bude naďalej rásť.

Zdroj: https://www.gizmochina.com, https://www.gizmochina.com

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory

Do pár dní doma z EU skladu, poštovné zadarmo, bez poplatkov navyše