Situácia sa zhoršuje: LeEco predáva svoje sídlo v Pekingu

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory


Spoločnosť LeEco, ktorá sa snažila preraziť na trhu expanziou má ďalší problém.

Finančné ťažkosti spoločnosti naďalej pokračujú. Podľa čínskych médií spoločnosť predáva svoju budovu v Pekingu v sume približne 211 miliónov dolárov. Táto budova podľa informácií patrí dćerskej spoločnosti Leishi Holding.

Pred pár mesiacmi najvyšší súd v Číne zaradil na čiernu listinu dve dcérske spoločnosti LeEco, pretože neodvádzali poplatky svojim dodávateľom. Tým pádom vedúci pracovníci dcérskych spoločností mali dokonca zákaz cestovania lietadlom v Číne. Čierna listina jasne odhalila finančnú krízu spoločnosti LeEco, ktorá naďalej pretrváva.

Webová stránka Najvyššieho súdu uvádzala, že spoločnosti Leishi Holding, ktoré spravuje Jia Yueting a spoločnosť Leishi Yidong, čo je vlastne mobilná divízia spoločnosti LeEco, nedokázali odviesť dane vo výške 16.38 milióna dolárov. Vedúci predstaviteľ spoločnosti Leishi Holding uviedol, že výška dlhu je menšia ako hodnota aktív spoločnosti. Potvrdil, že spoločnosť je schopná zúčtovať svoje dlhy a to aj v najbližšej dobe spraví.

Už je to 13 mesiacov, čo spoločnosť LeEco vstúpila na trh USA so zámerom zvýšiť svoje finančné príjmy. Aktuálny stav nie je lepší a spoločnosť LeEco prepustila takmer všetkych zamestnancov v USA. Nedávna fotografia na obrázku nižšie zachytáva prázdnu kanceláriu v San Jose v Kalifornií. Spoločnosť LeEco mala v USA takmer 325 zamestnancov ešte pred finančnými ťažkosťami.

Spoločnosť v auguste údajne uzavrela svoj jediný obchod v ruskom hlavnom meste v Moskve a tým pádom situácia môže byť úplný odchod z ruského trhu. Spoločnosť do danej krajiny vstúpila v máji minulého roku.

Predaj na ruskom trhu bol oveľa nižší ako očakávania spoločnosti LeEco. Spoločnosť LeEco nedávno oznámila, že plánuje v roku 2017 predať milión zariadení v Rusku, ale to už nie je možné. V prvom štvrťroku tohto roku spoločnosť predala len 19 400 kusov, v druhom štvrťroku sa odhaduje 21 000 predaných kusov. S takýmto nepríjemným výsledkom nemôžu tržby v tomto roku dosiahnuť až 100 000 kusov, ak spoločnosť by skutočne zostala v Rusku, práve kamenný obchod by podporil predaj. Spoločnosť predala v Q4 2016 na ruskom trhu iba 27 500 kusov, takže v tomto roku neočakávame lepší výsledok.

V máji z funkcie CEO spoločnosti LeEco odstúpil zakladateľ Jia Yueting.

Jia Yueting založil spoločnosť Leshi v roku 2004, ktorá predstavila ako prvá stream video hru v Číne. Neskôr založil spoločnosť  Leshi Holding, ktorá bola sesterskou spoločnosťou Letv, ktorá poskytovala mediálny obsah a produkty, súvisiace s jej službami. Obe spoločnosti predávali produkty na medzinárodnom trhu pod značkouLetv až do januára 2016, kedy bola premenovaná stránka na Le.com a začali sme sa stretávať s produktmi pod názvom LeEco.

Jia naďalej zostal v spoločnosti ako predseda spoločnosti a zameriaval sa na správu a riadenie, strategické plánovanie a inovácie produktov. Jeho pozíciu CEO nahradil dlhoročný CEO spoločnosti Lenovo Liang Jun, ktorý v roku 2012 začal pracovať v spoločnosti Leshi.

Zdroj: https://www.gizmochina.com

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory

Do pár dní doma z EU skladu, poštovné zadarmo, bez poplatkov navyše