Spoločnosť Synaptics predstavila snímač otlačkov integrovaný pod sklom displeja smartfónu

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory


Spoločnosť Synaptics, ktorá je známa výrobou touchpadov a snímačov otlačkov oficiálne predstavila nový snímač otlačkov, ktorý môže byť použitý u smartfónov.

Nový snímač s názvom Clear ID FS9500 umožní výrobcom smarfónov umiestniť snímač otlačkov prstov pod sklo displeja smartfónu, kedy funkčnosť snímača otlačkov bude po celom skle displeja.

Podľa spoločnosti Apple mnoho výrobcov smartfónov s Androidom investovalo peniaze do technológie rozpoznávania tváre, nie je zaručené, že v budúcom roku sa stretneme so smartfónmi s integrovaným snímačom otlačkov prstov priamo v displeji. Spoločnosť Synaptics ale nepovažuje technológiu rozpoznávania tváre veľmi výhodnú pre užívateľa.

Nový snímač je odolný voči poškriabaniu, alebo vode, keďže je umiestnený pod sklom smartfónu. Taktiež má bezpečnostné prvky voči falšovaniu otlačkov. Masová výroba nového snímača otlačkov už začala.

Spoločnosť Synaptics bude nový snímač demonštrovať na veľtrhu CES, ktorý bude v januári 2018. Očakáva sa, že na veľtrhu aj spoločnosť Qualcomm predstaví svoju technológiu snímača otlačkov integrovaného pod sklom displeja smartfónu.

Zdroj: https://www.gizmochina.com

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory

Do pár dní doma z EU skladu, poštovné zadarmo, bez poplatkov navyše