Najväčšie partnerstvo tohto roku: Spoluprácou Oculus a Xiaomi vznikli nové VR okuliare!

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory


V minulom roku po skončení veľtrhu CES bývalý viceprezident medzinárodného obchodu spoločnosti Xiaomi Hugo Barra opustil spoločnosť a stal na neskôr videprezidentom Oculus týmu v spoločnosti Facebook.

Tentokrát sa Hugo Barra znova pripojil k spoločnosti Xiaomi aby oznámil jedno z najväčších partnerstiev tohto roku. Ku koncu minulého roku spoločnost Facebook oznámila samostatnú verziu okuliarov určených pre virtuálnu realitu Oculus VR. Tieto okuliare sa ale na čínskom trhu nebudú predávať, keďže v krajine je Facebook cenzúrovaný. Pre dosiahnutie svojho cieľu 1 miliárd používateľov okuliarov pre virtuálnu realitu spoločnosť Oculus v spolupráci so spoločnosťou Xiaomi predstavili vlastné okuliare určené pre virtuálnu realitu.

Nové Xiaomi VR Standalone okuliare sú takmer totožné s Oculus Go okuliarmi určenými pre virtuálnu realitu, samozrejme sa líšia v užívateľskom rozhraní okuliarov. Obe okuliare poháňa procesor Qualcommu Snapdragon 821. Systém operačného jadra je rovnaký, Mobile SDK, ktorý umožňuje vytvárať aplikácie vývojárom pre obe verzie okuliarov.

 

Zdroj: https://www.gizmochina.com

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory

Do pár dní doma z EU skladu, poštovné zadarmo, bez poplatkov navyše