Xiaomi, Hawei a ďalší výrobcovia prídu s Mini OLED displejmi vo svojich smartfónoch

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory


OLED displeje sa používajú vo väčšine špičkových smartfónoch na trhu a každým rokom čoraz viac výrobcov smartfónov sa snaží do svojich modelov použiť OLED displeje.

Dokonca aj spoločnosť Apple použila po prvý krát vo svojom smartfóne OLED displej, v smartfóne iPhone X. Problémom je, že táto spoločnosť obsadila väčšinu výroby OLED panelov spoločnosti Samsung, ktorá je výrobcom. V tomto roku spoločnosť Apple plánuje predstaviť až 3 nové modely iPhonu, OLED panely má spoločnosti Apple dodávať aj spoločnosť LG.

To spôsobuje, že ostatné spoločnosti ako Xiaomi, Huawei, OPPO hľadajú alternatívne technológie, vďaka ktorej by sa mohli vyhnúť možnému nedostatku OLED panelov. Podľa informácií spoločnosť Xiaomi a ďalšie spoločnosti začínajú spolupracovať s ďalšími výrobcami Mini OLED displejov, ktoré by mohli byť použité v pripravovaných modeloch smartfónov. Výroba nových displejov má začať v polovici tohto roku. U nových smartfónov by sa Mini OLED displeje mohli objaviť už ku koncu roku.

Nové Mini OLED displeje sú pre výrobcov smartfónov výhodné, keďže pomáhajú znížiť náklady a navyše spoločnosti nemusia byť závislé len na spoločnosti Samsung.

Zdroj: https://www.xiaomitoday.it

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory

Do pár dní doma z EU skladu, poštovné zadarmo, bez poplatkov navyše