Spoločnosť Xiaomi rastie raketovým tempom!

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory


Generálny riaditeľ spoločnosti Xiaomi Lei Jun v tomto roku oznámil úspechy a budúce plány spoločnosti pre tento rok. V otvorenom liste pre zamestnancov spoločnosti sa vyjadril.

1. Prekročenie prahu príjmov 100 miliárd čínskych jüanov

V októbri roku 2017 sme prekročili cieľ výnosov vo výške 100 miliárd čínskych jüanov, ktorý sme si stanovili na začiatku roku. Zistil som, že dosiahnutie tohto miľníka Apple trvalo 20 rokov, Facebooku 12 rokov, Google to trvalo 9 rokov, Alibabe to trvalo 17 rokov, Huawei 21 rokov.

Spoločnosti Xiaomi to trvalo len 7 rokov. Pravdepodobne v tomto roku vstúpime do zoznamu spoločností vo Fortune Global 500.

2. Tri dôvody pre úspešný nárast predaja smartfónov

Naše globálne predaje produktov sa výrazne zlepšili od 2. štvrťroku roku 2017, Xiaomi je späť medzi TOP5 najväčšími výrobcami smartfónov na svete. Podľa alytickej spoločnosti IDC sme sa v štvrtom štvrťroku 2017 stali celosvetovou značkou v predajnosti smartfónov. Aj keď predajnosť smartfónov na celom trhu klesla o 6.3%, medziročne sa naše predaje zvýšili až o 96.9% – spoločnosť Xiaomi bola jedinou značkou s nepretržitým rastom, ktorá demonštrovala podporu a uznanie, ktoré spoločnosť získala od svojich užívateľov.

Ako ale dosiahla spoločnosť Xiaomi tieto úspechy? Dôvodom je, že hľadíme do budúcnosti, aby sme priniesli inováciu, dôkladne preskúmavame kvalitu výrobkov. Inovácia určuje, ako vysoko môžeme lietať, zatiaľ čo kvalita určuje, ako ďaleko môžeme ísť. Spoločnosť Xiaomi je riadená inžinierskou kultúrou, inovácia je v našej DNA.

Začiatkom minulého roku spoločnosť Xiaomi predstavila svoj vlastný procesor Surge S1, ktorý bol úspešne zavedený do sériovej výroby. Stali sme sa štvrtou spoločnosťou na svete so schopnosťou navrhovať a vyrábať procesory aj pre smartfóny.

V minulom roku v treťom štvrťroku sme spustili predaj modelu Xiaomi Mix 2, ktorý sa stal lídrom v ére bezrámčekových smartfónov, zatiaľ čo priemysel naďalej pozorne sleduje tento trend. Je to po prvý krát, čo čínska technologická spoločnosť vedie svetový trend vo vývoji technológií.

Medzitým sme vybudovali najväčšiu platformu IoT na svete s mnohými pokročilými inteligentnými zariadeniami v našom ekosystéme a nepretržitými investíciami do cloudových služieb. Sme tiež medzi prvými, ktorí spustili produkty AI v Číne. Doteraz sme požiadali o viac ako 24 000 patentov po celom svete, pričom 5 920 z nich bolo udelených, z ktorých polovica sú globálne patenty.

Zameranie na kvalitu ukazuje výrazné zlepšenie

Kvalita je záchranným bodom rozvoja našej spoločnosti. Začiatkom roku 2017 založila spoločnosť Xiaomi výbor pre kontrolu kvality, v ktorej som predseda. Kvalita produktov a služieb je najdôležitejšou úlohou spoločnosti. Zlepšujeme kvalitu produktov bez ohľadu na ich cenu.

Po ročnom úsilí sa kvalita našich produktov výrazne zlepšila z našich pôvodných štandardov a toto úsilie bolo všeobecne uznávané. Spoločnosť Xiaomi ako jedna z desiatich získala ocenenie kvality „Made in China 2025„. Tiež mi bolo cťou stať sa viceprezidentom združenia pre kvalitu v Číne.

Rýchly nárast celovsvetového podnikania, Xiaomi na 1. mieste v Indii

Nachádzame sa vo viac ako 70. krajinách a regiónoch po celom svete a na 16. trhoch patríme medzi TOP5 výrobcov smartfónov. Podľa nových analytických štatistík počnúc 3. štvrťrokom minulého roku sme na 1. mieste v predajnosti smartfónov na indickom trhu. Silný nárast preukázali aj trhy ako Juhovýchodná Ázia, Rusko, Východná Európa, Španielsko.

Dizajn

Skvelý dizajn je kľúčovou súčasťou užívateľov a od samého začiatku je to pre spoločnosť Xiaomi dôležité zameranie. V skutočnosti dvaja naši spoluzakladatelia pochádzajú z prostredia priemyselného dizajnu a majú bohaté skúsenosti v tejto oblasti.

Naša prebiehajúca investícia do dizajnu bola značne uznaná v roku 2017, kedy sme získali množstvo ocenení za dizajn, vrátane štyroch hlavných ocenení – IDEA Gold, If Gold, Red Dot Best of the Best, Good Design Best 100. Viedol Mi Mix a Mi Mix 2, ďalších 5 smartfónov Xiaomi získalo medzinárodné ocenenie za dizajn. Séria Mi Mix bola dokonca vystavená ako exponátny kúsok v špičkových múzeách vrátane Centre Pompidou vo Francúzsku, vo Fínsku Design Museum, v Nemecku Die Neue Sammlung.

Náš úspech prichádza z jadra nášho obchodného modelu: získanie trvalej dôvery našich užívateľov

V rámci problémov, ktorým čelíme sme dosiahli úžasné výsledky. Toto víťazstvo je možné len vďaka našim 18 000 zamestnancom, neochvejnej podpore našich Mi fanúšikov a nakoniec obchodného modelu a hodnôt Xiaomi.

Rok 2017 má pre nás hlbší význam – spolu s našim zázračným návratom boli pochybnosti o našom obchodnom modeli. Náš obchodný model bol tak dôkladne otestovaný a získali sme veľkú istotou, že sme na správnej ceste, so správnymi hodnotami a kultúrou.

Veríme, že namiesto toho, aby sme dosiahli krátkodobé zisky z hľadiska predajnosti produktov, je lepšie sa uistiť, že používatelia majú dobré skúsenosti s produktmi a to nám umožní dlhodobo uspieť. Pokiaľ budeme pokračovať v dodávke produktov, ktoré sú inovatívne, výkonné, s vysokou kvalitou, skvelým dizajnom a priaznivou cenou, môžeme získať trvalú dôveru našich užívateľov.

Najdôležitejšou vecou je získať dôveru našich užívateľov. Niektorí užívatelia povedali, že môžu chodiť do obchodu Xiaomi, zatvoriť oči a kúpiť čokoľvek, pretože sú presvedčení, že naše produkty ponúkajú najlepšiu kvalitu a cenu. Je to veľmi silné tvrdenie pre nás, pretože toto je práve konečný cieľ, ktorý chceme dosiahnúť. Pokračovaním v získavaní dôvery našich užívateľov.

Nová cesta v roku 2018

Rok 2018 predstavuje začiatok novej cesty a pre spoločnosť Xiaomi je to veľkolepý rok. Počas posledných 7 rokov sme vybudovali pevný základ a tak budeme pokračovať v ďalšom rozširovaní, rastu a zvyšovaním kvality.

Aj keď sa naďalej zameriavame na inovácie technológií a zlepšovaniu kvality, budeme v našej zahraničnej expanzií vynakladať veľké úsilie. V roku 2017 som odišiel do Indonézie dvakrát, do Vietnamu, videl som obrovské a vzrušujúce príležitosti.

Na celom svete sme vstúpili do viac ako 70 trhov, v mnohých z nich sme získali vedúce postavenie. Ale to je len začiatok. Na trhoch, v ktorých sa nachádzame je stále veľa priestoru pre rast a ešte stále máme mnoho ďalších trhov pre vstup po celom svete. Zámorské krajiny predstavujú obrovské príležistosti a potrebujeme viac podpory z hľadiska stratégie, zdrojov, lokálneho vývoja produktov, ako aj posielať viac našich zamestnancov do zvyšku sveta.

Rok 2018 pre čínsky trh s inteligentnými smartfónmi je pripravený po prvýkrát po desaťročí zaznamenať pokles. Trh sa konsoliduje a konkurencia sa stáva čoraz brutálnejšou. Musíme myslieť dopredu. Čínsky trh je základ Xiaomi. Je to najväčší trh spotrebnej elektroniky a najkonkurencieschopnejší. Iba tým, že zvíťazíme na domácom trhu môžeme získať dostatočnú podporu pre globálnu expanziu. Ak vyhráme v Číne, vyhráme vo zvyšku sveta.

Zdroj: http://blog.mi.com

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory

Do pár dní doma z EU skladu, poštovné zadarmo, bez poplatkov navyše