Spoločnosť Gionee v problémoch: prepustí až 4000 zamestnancov

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory


Čínska spoločnosť Gionee má vážne finančné problémy.

V tomto roku spoločnosť vôbec nepredstavila žiadny smartfón a už tento fakt bol veľmi podozrivý. Spoločnosť sa nezúčastnila ani žiadneho veľtrhu spotrebnej elektroniky. Najnovšie správy hovoria, že spoločnosť má vážne finančné problémy. Podľa informácií spoločnosť prepustila niekoľko svojich zamestnancov, taktiež má prepustiť až 50% svojich zamestnancov. Momentálne v spoločnosti pracuje približne 8000 zamestnancov.

Niektorí zamestnanci sa pre čínske média Netease vyjadrili, že spoločnosť absolvovala dvojmesačnú prestávku v rámci ktorej zamestnanci neboli finančne ohodnotení. Spoločnosť v tom čase zamestnancom ponúkla prepustenie, alebo neplatenú povinnú dovolenku.

Z toho vyplýva, že spoločnosť má problémy s platbami svojim zamestnancom. Tiež sa uvádza, že spoločnosť nie je schopná zaplatiť svojich dodávateľov a partnerov. Začiatkom tohto roku čínsky súd údajne zmrazil 41.4% podielov zakladateľovi spoločnosti Liuovi Rongovi na dobu dvoch rokov v dôsledku nezaplatených dlhov týkajúcich sa hazardných hier.

Napriek finančným problémom spoločnosť plánuje expanziu na indický trh.

Zdroj: https://www.gizmochina.com

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory

Do pár dní doma z EU skladu, poštovné zadarmo, bez poplatkov navyše