Spoločnosť Xiaomi dnes oslavuje 8 rokov: toto sú jej úspechy!

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory


Spoločnosť Xiaomi dnes oslavuje 8 rokov existencie na trhu.

Generálny riaditeľ spoločnosti Xiaomi Lei Jun poslal všetkým zamestnancom spoločnosti informáciu o tomto výročí. Spoločnosť Xiaomi v súčasnosti má stovky skvelých produktov a množstvo internetových služieb, ktoré priniesli revolúciu v mnohých priemyselných odvetviach a hlboko ovplyvnili životy stoviek miliónov ľudí po celom svete.  Lei Jun zamestnancom zdôraznil, že  úspechy spoločnosti Xiaomi naďalej narastajú a spoločnosť sa bude ďalej zameriavať na výrobu skvelých produktov.


Spoločnosť Xiaomi v tomto roku prekročila cieľ výnosov vo výške 100 miliárd čínskych jüanov, ktorú si spoločnosť stanovila na začiatku roku. Dosiahnutie tohto miľníka Apple trvalo 20 rokov, Facebooku 12 rokov, Google to trvalo 9 rokov, Alibabe to trvalo 17 rokov, Huawei 21 rokov. Spoločnosti Xiaomi to trvalo len 7 rokov. Pravdepodobne v tomto roku spoločnosť vstúpi do zoznamu spoločností vo Fortune Global 500.

Globálne predaje produktov sa výrazne zlepšili od 2. štvrťroku roku 2017, kedy Xiaomi je späť medzi TOP 5 najväčšími výrobcami smartfónov na svete.

Podľa analytickej spoločnosti IDC spoločnosť sa v štvrtom štvrťroku 2017 stala celosvetovou značkou v predajnosti smartfónov. Aj keď predajnosť smartfónov na celom trhu klesla o 6.3%, medziročne predaje spoločnosti zvýšili až o 96.9% – spoločnosť Xiaomi bola jedinou značkou s nepretržitým rastom, ktorá demonštrovala podporu a uznanie, ktoré spoločnosť získala od svojich užívateľov.

Spoločnosť Xiaomi za 4 kvartál minulého roku dodala neuveriteľných 28.1 milióna smartfónov, vzhľadom k tomu, že rok predtým dodala len 14.3 milióna smartfónov, čo predstavuje nárast o neuveriteľných 96.9%.

Ako ale dosiahla spoločnosť Xiaomi tieto úspechy? Dôvodom je, že spoločnosť hľadí do budúcnosti, aby priniesla inováciu, dôkladne preskúmava kvalitu výrobkov.  Začiatkom minulého roku spoločnosť Xiaomi predstavila svoj vlastný procesor Surge S1, ktorý bol úspešne zavedený do sériovej výroby. Spoločnosť sa stala štvrtou spoločnosťou na svete so schopnosťou navrhovať a vyrábať procesory aj pre smartfóny.

V minulom roku v treťom štvrťroku spoločnosť spustila predaj modelu Xiaomi Mix 2, ktorý sa stal lídrom v ére bezrámčekových smartfónov, zatiaľ čo priemysel naďalej pozorne sleduje tento trend. Je to po prvý krát, čo čínska technologická spoločnosť vedie svetový trend vo vývoji technológií. Medzitým spoločnosť vybudovala najväčšiu platformu IoT na svete s mnohými pokročilými inteligentnými zariadeniami v ekosystéme a nepretržitými investíciami do cloudových služieb. Spoločnosť ako prvá spustila produkty AI v Číne.

Kvalita je záchranným bodom rozvoja spoločnosti. Začiatkom roku 2017 založila spoločnosť Xiaomi výbor pre kontrolu kvality, v ktorej je generálny riaditeľ Lei Jun predseda. Kvalita produktov a služieb je najdôležitejšou úlohou spoločnosti. Spoločnosť zlepšuje kvalitu produktov bez ohľadu na ich cenu.

Po ročnom úsilí sa kvalita produktov výrazne zlepšila z pôvodných štandardov a toto úsilie bolo všeobecne uznávané. Spoločnosť Xiaomi ako jedna z desiatich získala ocenenie kvality Made in China 2025„. 

Spoločnosť Xiaomi sa nachádza vo viac ako 70. krajinách a regiónoch po celom svete a na 16. trhoch patrí medzi TOP 5 výrobcov smartfónov. Podľa analytických štatistík počnúc 3. štvrťrokom minulého roku, spoločnosť je na 1. mieste v predajnosti smartfónov na indickom trhu. Silný nárast preukázali aj trhy ako Juhovýchodná Ázia, Rusko, Východná Európa, Španielsko.

Investícia do dizajnu produktov bola značne uznaná v roku 2017, kedy spoločnosť získala množstvo ocenení za dizajn, vrátane štyroch hlavných ocenení – IDEA Gold, If Gold, Red Dot Best of the Best, Good Design Best 100. Viedol Mi Mix a Mi Mix 2, ďalších 5 smartfónov Xiaomi získalo medzinárodné ocenenie za dizajn. Séria Mi Mix bola dokonca vystavená ako exponátny kúsok v špičkových múzeách vrátane Centre Pompidou vo Francúzsku, vo Fínsku Design Museum, v Nemecku Die Neue Sammlung.

Nová cesta v tomto roku

Rok 2018 predstavuje začiatok novej cesty pre spoločnosť Xiaomi je to veľkolepý rok. Počas posledných rokov spoločnosť vybudovala pevný základ a tak bude pokračovať v ďalšom rozširovaní, rastu a zvyšovaním kvality.

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory

Do pár dní doma z EU skladu, poštovné zadarmo, bez poplatkov navyše