31. máj: popri smartfónoch a Mi Band 3 bude predstavený aj procesor Surge S2

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory


Spoločnosť Xiaomi v minulom roku predstavila svoj vlastný procesor Surge S1.

Procesor Surge S1, ktorý bol použitý v smartfóne Xiaomi Mi5C obsahuje obsahuje architektúru octa-core so štyrmi Cortex A53 jadrami taktovanými na frekvenciu 2.2GHz a so štyrmi Cortex A53 jadrami taktovanými na 1.4 GHz. Čip je vyrábaný 28nm procesom. Spoločnosť tvrdí že kombináciou štyroch silných a štyroch úsporných jadier vzniká dokonalá rovnováha výkonu a energetickej efektivity. Procesor obsahuje grafický čip Mali-T860, ktorý je o 40% úspornejší oproti svojmu predchodcovi.

Spoločnosť na svojom prvom procesore pracovala 28 mesiacov od začiatku projektu k masovej výrobe. Konečným cieľom spoločnosti je vyrábať high-end čipy, ktoré dosiahnu dokonalú rovnováhu medzi výkonom a úsporou energie.

 

Podľa nových informácií spoločnosť Xiaomi nový procesor predstaví už 31. mája, kedy spoločnosť predstaví aj smartfóny Xiaomi Mi 7, Xiaomi Mi 8 Special Edition, náramok Xiaomi Band 3.

Procesor má byť použitý u smartfónu Xiaomi Mi 6C.

Výrobu nového procesora Surge S2 zabezpečuje taiwanská spoločnosť Taiwan Semiconductor Manufacturing Company. Nový procesor Surge S2 je vyrábaný 16nm technológiou, údajne obsahuje štyri jadrá Cortex A73 s frekvenciu na úrovni 2.2GHz, ďalšie štyri jadrá Cortex A53 s frekvenciou 1.8 GHz. Špecifikácie naznačujú, že nový procesor bude na podobnej úrovni ako procesor Kirin 960 od spoločnosti Huawei

Zdroj: https://www.xiaomitoday.it

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory

Do pár dní doma z EU skladu, poštovné zadarmo, bez poplatkov navyše