Spoločnosť Xiaomi oficiálne predstavila VR okuliare, ktoré vznikli v spolupráci s Oculus

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory


V minulom roku po skončení veľtrhu CES bývalý viceprezident medzinárodného obchodu spoločnosti Xiaomi Hugo Barra opustil spoločnosť a stal na neskôr videprezidentom Oculus týmu v spoločnosti Facebook.

Ešte v januári tohto roku Hugo Barra oznámil jedno z najväčších partnerstiev tohto roku. Ku koncu minulého roku spoločnost Facebook oznámila samostatnú verziu okuliarov určených pre virtuálnu realitu Oculus VR. Nové okuliare sa na čínskom trhu nebudú predávať pod značkou Oculus, keďže v krajine je Facebook cenzúrovaný. Pre dosiahnutie svojho cieľu 1 miliárd používateľov okuliarov pre virtuálnu realitu spoločnosť Oculus v spolupráci so spoločnosťou Xiaomi vytvorili vlastné okuliare určené pre virtuálnu realitu.

Nové Xiaomi VR okuliare sú takmer totožné s Oculus Go okuliarmi určenými pre virtuálnu realitu, samozrejme sa líšia v užívateľskom rozhraní okuliarov. Obe okuliare poháňa procesor Qualcommu Snapdragon 821. Systém operačného jadra je rovnaký, Mobile SDK, ktorý umožňuje vytvárať aplikácie vývojárom pre obe verzie okuliarov.

Dnes spoločnosť Xiaomi oficiálne na konferencií nové okuliare predstavila. Do predaja na čínskom trhu vstúpia s cenou 235 dolárov. Okuliare získavajú rozlíšenie na úrovni 2560 x 1440 pixelov.

Zdroj: https://www.gizchina.com

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory

Do pár dní doma z EU skladu, poštovné zadarmo, bez poplatkov navyše