Xiaomi vstúpi na trh USA v budúcom roku

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory


Spoločnosť Xiaomi je veľmi známa rýchlou expanziou na nové trhy.

V posledných rokoch spoločnosť Xiaomi sa rozšírila na indický trhJuhovýchodnú Áziu, v minulom roku už to boli aj krajiny v Európe.

Generálny riaditeľ spoločnosti Xiaomi Lei Jun ešte v marci potvrdil nové plány pre vstup spoločnosti na trh USA: „Uvažujeme o vstupe na trh USA, chystáme sa vstúpiť na tento trh do konca roku 2018, alebo začiatok 2019“.

V novom rozhovore pre Reuters, viceprezident spoločnosti Xiaomi Wang Xiang potvrdil, že spoločnosť Xiaomi skutočne vstúpi na tento trh v ďalšom roku.

Spoločnosť Xiaomi už oficiálne na trhu USA síce predáva zariadenia ako reproduktory, kamerky, váhy, ale smartfóny zatiaľ nie. Je to veľká výzva pre spoločnosť, pretože na trhu USA vo vedúcom postavení predajností smartfónov sú značky Apple, alebo Samsung. Taktiež je potrebné spolupracovať na predaji smarfónov prostredníctvom telekomunikačných operátorov.

Spoločnosti Huawei už sa to síce začiatkom tohto roku podarilo, spolupracovať s operátorom AT & T pri predaji smartfónov Huawei Mate 10. Podľa informácií spoločnosť ale musela opustiť tento trh z politických dôvodov.

Zdroj: https://www.gizmochina.com

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory

Do pár dní doma z EU skladu, poštovné zadarmo, bez poplatkov navyše