Je to oficiálne: Výrobca Xiaomi skútrov prichádza do Európy!

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory


V minulom roku spoločnosť Xiaomi prišla na trh s vlastným skútrom.

Na výrobe elektrického Xiaomi skútra sa podieľa spoločnosť Super Soco. Spoločnosť Soco bola založená v roku 2015 a odvtedy prišla na trh s 3 ekologickými vozidlami, ktoré pritiahli pozornosť aj generálneho riaditeľa spoločnosti Xiaomi Lei Juna. V novembri roku 2017 Lei Jun úspešne ukončil rokovania s touto spoločnosťou, čím vznikol nový produkt.

Xiaomi skúter dokonca obsahuje kamerku, ktorá dokáže nahrávať videá vo formáte Full HD. Videá je možné prenášať bezdrôtové prostredníctvom Wifi pripojenia do aplikácie v smartfóne. Skúter obsahuje klasické svetlá, ale aj svetlá v tvare písmená U, ktoré slúžia aj ako smerovky.

Skúter obsahuje aj displej na ktorom sa zobrazuje aktuálna rýchlosť, stav batérie, dokonca je možné nastaviť tempomat. Batéria má hmotnosť 10kg a na jedno nabitie je možné prejsť vzdialenosť až 120 km. Rovnako ako u automobilov Tesla, aj nový elektrický skúter obsahuje systém automatickej rekuperácie energie, kedy pri brzdení sa batéria dobíja. Skúter obsahuje dvojitú kotúčovú brzdu a technológiu EBS, ktorá zaručuje bezpečné brzdenie v rozsahu 1.8 m na suchých cestách a 2.5 m na mokrých cestách.

Najnovšie informácie uvádzajú, že spoločnosť Super Soco prichádza oficiálne do Španielska. Na európskom trhu táto spoločnosť prichádza ale pod novou značkou s názvom Escooter.

Prvým modelom je Escooter E1R, ktorého dojazd je na úrovni 120 kilometrov. Maximálna rýchlosť je na úrovni 45 km / h, jeho hmotnosť je na úrovni 76 kg, s batériami o 12.9 kg viac.

Jeho cena sa na španielskom trhu pohybuje na úrovni od 2 690€ do 3 690€.

Zdroj: https://www.xiaomitoday.com

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory

Do pár dní doma z EU skladu, poštovné zadarmo, bez poplatkov navyše