Smartfóny značky Smartisan sa nevyrábajú: spoločnosti hrozí bankrot

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory


Spoločnosť Hammer Technology, ktorá vyrába smartfóny pod značkou Smartisan sa pravdepodobne blíži k svojmu krachu.

V máji minulého roku na trh prišiel smartfón Smartisan R1, ktorý v najvyššej variante ponúka 8GB RAM a 1 TB interné úložisko. Jeho cena sa pohybovala na úrovni až 1388 dolárov, ktorá je pre čínsky trh naozaj vysoká. Nechýba 6.17 palcový displej s rozlíšením 2240 x 1080 pixelov, s pomerom na úrovni 18.7:9. Proceso smartfónu je Snapdragon 845. Ešte počas predstavenia nového modelu generálny riaditeľ tejto spoločnosti sa vyjadril, že spoločnosti ako Apple a Xiaomi „nás budú kopírovať ako blázon“. Čuduj sa svete tieto spoločnosti ešte neprišli na trh s 1TB úložiskom v smartfóne.

V súčasnej dobe sa zdá, že spoločnosti Hammer Technology sa vôbec nepodarilo presvedčiť záujemcov na trhu o kúpu ich smartfónov. Čínske média najnovšie informovali, že počas 4 rokov spoločnosť predala len 3 milióny svojich smartfónov. Zdá sa, že predaje smartfónov sa nezlepšujú, keďže spoločnosť pozastavila výplatky svojim zamestnancom v decembri. Taktiež finančné príjmy a majetok spoločnosti bol zmrazený kvôli dlžobám dodávateľom.

Podľa informácii čínska spoločnosť ByteDance, ktorá stojí za spoločnosťou TikTok získala niektoré práva duševného vlastníctva a zamestnancov, čo naznačuje, že budúcnosť spoločnosti Hammer Technology je neistá.

Zdroj: https://www.gizchina.com

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory

Do pár dní doma z EU skladu, poštovné zadarmo, bez poplatkov navyše