Otestovali sme Xiaomi ROBOROCK, ktorý aj umýva vodou: Perfektne riešená vodná nádržka!

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory


Xiaomi vysávače patria medzi najpopulárnejšie vysávače na trhu.

Verziu vysávača Xiaomi ROBOROCK, ktorá umýva vodou, sme otestovali.

Rovnako ako u prvej generácie vysávača, nechýba jednoduché spárovanie vysávača s aplikáciou Mi Home v smartfóne. Spárovanie prebehlo bezproblémovo, bez žiadnych komplikácii. Rovnako ako u prvej generácie vysávača, je možné vybrať niekoľko režimov vysávania, nastavenie časov pre vysávanie, v aplikácií je všetko nastavenie vysávača rovnaké ako u prvej generácie. Testovali sme EU verziu vysávača s EU adaptérom, rovnako ako u čínskej verzie, aj u tejto verzie je možné vybrať na mapke mapovanej miestnosti určitý úsek, ktorý má vysávač vysávať, čiže u vysávača funguje funkcia určitej časti vášho domu alebo bytu, ktorú chcete vysávať, napríklad niektorú miestnosť.

A to najlepšie! Akým spôsobom je riešená vodná nádržka? Kde sa nachádza? Predsa vo vysávači žiadna nádržka nieje, tak kde je?

Vodná nádržka je nezávislá od vysávača. Toto je zaujímavé riešenie a hlavne pohodlné. Nádržka má približne 1 cm na výšku, ktorú naplníte vodou, kedy otvoríte jej uzáver, následne uzáver uzatvoríte. Na nádržke sa nachádza handrička, cez ktorú  voda z nádržky preniká. Handrička je na vodnej nádržke pripevnená gumeným vysúvacím mechanizmom a suchou páskou. To je skvelé v tom, že po umývaní podlahy handričku umyjete. V balení vysávača sa hneď nachádzajú dve handričky.

Prekvapivo skvele tento mechanizmus funguje. Vôbec nádržka nepotrebuje žiadne elektronické napájanie. Na spodnú časť vysávača nádržku jednoducho násuvným úkonom pripevníte. Stlačením šedých tlačítok na bočnej strane nádržky nádržku z vysávača odstránite.

Vďaka tomto riešeniu, ako u mnohých vysávačov nie je voda zbytočne striekaná prostredníctvom trisiek na podlahu. Tento spôsob je efektívny v tom, že z nádržky uniká na podlahu voda rovnomerne, po celej šírke nádržky / handričky, zbytočne nie je veľa vody nanesenej na podlahu, podlaha rýchlo vyschne. Výhodou je, že podlahu môžete vysávať a súčasne umývať vodou.

 

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory

Do pár dní doma z EU skladu, poštovné zadarmo, bez poplatkov navyše