Takto sa vyrába Xiaomi Mi9 vo fabrike FOXCONN

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory


Spoločnosť Xiaomi začiatkom tohto mesiaca pozvala média do výrobnej fabriky spoločnosti Foxconn, kde sa vyrába smartfón Xiaomi Mi9.

Čipy telefónu, rezistory a kondenzátory sú umiestnené na hlavnej základnej doske robotom podľa zadaných súradníc. Robot môže veľmi presne a rýchlo dokončiť umiestňovanie a spájkovanie komponentov základnej dosky. Jeden robot môže vyrobiť až 8000 základných dosiek pre smartfón denne. Celá výrobná linka má týchto robotov celkovo 10.

Ďalší robot montuje kompletne smartfón vrátane základnej dosky, obrazovky, fotoaparátov, slúchadiel, baterky, bezdrôtového nabíjania a ďalších komponentov. V tomto procese sa aj testuje, či všetky komponenty fungujú správne.

Posledným krokom je inštalácia sklenenej zadnej strany smarfónu k telu smartfónu.

Po dokončení montáže smarfón podlieha prísnemu záťažovému testovaniu. Povrch smartfónu je pokrytý špeciálnym povlakom, ktorý spôsobí, že smartfón bude hydrofóbny. Týmto sa zabraňuje vniknutiu kvapalín do slúchadla, čím sa dosahuje vyššia ochrana smartfónu voči striekajúcej vode. Celý tento proces trvá 3 hodiny.

Posledná linka zabezpečuje záverečný test funkcii smarfónu ako je funkčnosť obrazovky, fotoaparátu. Následne sú na smartfón umiestnené ochranné nálepky na prednú a zadnú stranu.

Následne sú smartfóny dočasne umiestnené v skladovacom pristore továrne.

Zdroj: https://www.gizchina.com

 

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory

Do pár dní doma z EU skladu, poštovné zadarmo, bez poplatkov navyše