Spoločnosť Meizu v problémoch: Zatvára predajne, prepúšťa zamestnancov

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory


Spoločnosti Meizu sa v poslednej dobe veľmi nedarí na trhu so smartfónmi.

Aktuálne spoločnosť Meizu bojuje o prežitie a robí to všetkými dostupnými metódami. Aby sa zabránilo krachu spoločnosti, dokonca aj čínska vláda investovala do spoločnosti svoje peniaze. Neoficiálne informácie odhaľujú, že v tomto roku spoločnosť prepustila až 30% svojich zamestnancov, najviac utrpela aj investícia do marketingu. K dnešnému dňu v spoločnosti pracuje približne tisíc zamestnancov. Zo spoločnosti dokonca odišli aj dvaja najlepší riadiaci pracovníci, viceprezident Li Nan, systémový inžinier Hong Hansheng.

Okrem ľudských zdrojov spoločnosť znížila aj počet pevných obchodov. Zatiaľ čo v roku 2016 spoločnosť mala viac ako 2700 obchodov, dnes ich je len 5 – 6 v každej z 23 provincií v Číne.

Predsa len zatiaľ nie je všetko stratené. Nedávno výkonný riaditeľ Meizu Huang Zhang potvrdil, že prvý 5G smartfón spoločnosti Meizu dorazí na trh v budúcom roku. Na fóre spoločnosti Meizu sa fanúšik opýtal, kedy spoločnosť predstaví 5G smartfón.

Riaditeľ sa vyjadril “ Nebojte sa, 5G smartfón dorazí, do budúceho roku uvedieme 5G smartfóny, ktoré budú zrelé pre spotrebiteľov“.

A to bolo prvýkrát počas 2 mesiacov, kedy Huang Zhang zareagoval na akýkoľvek komentár.

Zdroj: https://www.gizchina.com

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory

Do pár dní doma z EU skladu, poštovné zadarmo, bez poplatkov navyše