Displej smarfónu Xiaomi Mi10 patrí medzi najlepšie, stál nemalé peniaze, priemer dierky je menší ako u Samsungu

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory


Generálny riaditeľ spoločnosti Xiaomi Lei Jun odhalil zaujímavé informácie o displeji v smartfóne Xiaomi Mi10.

Na výrobe displeja sa podieľa čínska spoločnosť Huaxing Optoelectronics, ktorá je dcérskou spoločnosťou značky TLC. Generálny riaditeľ spoločnosti Xiaomi Lei Jun odhalil, že spoločnosť vynaložila obrovské sumy peňazí na vytvorenie displeja tak, aby vyhovoval požiadavkám spoločnosti Xiaomi.

Displej použitý v smartfóne Xiaomi Mi10 je v skutočnosti 7.3 palcový panel s rozlíšením 2340 x 1080 pixelov s pomerom strán na úrovni 19.5 : 9, vyrábaný technológiou AMOLED. Je to prvá flexibilná obrazovka s dierkou. Otvor na displeji meria len 2.6 mm, ktorého priemer je ešte menší ako priemer v smartfónoch Galaxy S10 či Galasy Note 10 výrobcu Samsung.

Displej je vyrábaný pomocou technológie DOT (Direct On-cell Touch), kedy dotykový snímać je zabudovaný do displeja s tenkou vrstvou. Iné výroby displejov umiestňujú dotykovú fóliu priamo na panel displeja. Výhodou tejto technológie je, že displej je tenší a to aj znižuje náklady na jeho výrobu. Očakáva sa, že aj tohtoročné iPhony získajú podobnú technológiu výroby displeja.

Displej tiež využíva vylepšenú technológiu ultra- úzkych rámčekov, vďaka ktorej bočné strany displeja sú tenšie. Tiež je menší aj spodný rám smartfónu pribliźne o 1.8 mm. Displej obsahuje certifikáciu TUV Rheinland, vďaka ktorej znižuje žiarenie modrého svetla či znižuje blikanie.

Zdroj: https://www.gizmochina.com

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory

Do pár dní doma z EU skladu, poštovné zadarmo, bez poplatkov navyše