Spoločnosť Xiaomi má plne robotickú továreň na smartfóny: Zvýšenie produktivity až o 60%

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory


Spoločnosť Xiaomi vo svojich fabrikách začne postupne nahrádzať automatizovanými strojmi, takzvanými priemyselnými robotmi.

To bude viesť k zlepšeniu kvality výroby produktov, zvýši sa bezpečnosť, výroba bude rýchlejšia a produktívnejšia. Generálny riaditeľ značky Xiaomi Lei Jun uviedol, že spoločnosť sa rozhodla postaviť plne robotickú továreň a jej úspešné dokončenie je za rohom.

Nová továreň nebude potrebovať ľudí vo výrobe pre zostavenie samotného modelu smartfónu. Podľa generálneho riaditeľa nový závod má niekoľko automatizovaných výrobných liniek s podporou 5G sietí pre zvýšenie výkonu prevádzky. Podľa informácii nová továreň bude schopná vyrobiť 60 smartfónov za minútu, čo predstavuje 60% zvýšenie produktivity, ako keby to bolo v prípade továrne s prítomnosťou ľudí.

Nová továreň sa nachádza v meste Yizhuang, zatiaľ je továreň v experimentálnej fáze, čo znamená, že ešte nieje pripravená pre sériovú výrobu nových smartfónov. Novou továrňou by sa mali odstrániť problémy s doplňovaním zásob smartfónov na trhu.

Zdroj: https://www.xiaomitoday.it

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory

Do pár dní doma z EU skladu, poštovné zadarmo, bez poplatkov navyše