Spoločnosť Xiaomi predsa len pracuje na vlastnom procesore

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory


Ešte vo februári v roku 2017 spoločnosť Xiaomi predstavila vlastný procesor Surge S1, ktorý pôvodne bol označovaný názvom Pinecone.

Tento procesor obsahuje architektúru octa-core so štyrmi Cortex A53 jadrami taktovanými na frekvenciu 2.2GHz a so štyrmi Cortex A53 jadrami taktovanými na 1.4 GHz. Čip v tom čase bol vyrábaný ešte 28nm procesom.  Spoločnosť tomto procesore pracovala 28 mesiacov od začiatku projektu k masovej výrobe. Tento procesor nakoniec získal smartfón Xiaomi Mi5C. V konečnom dôsledku veľký úspech na trhu smartfón s týmto procesorom nezískal.

Ešte v roku 2018 sa predpokladalo, že spoločnosť predstaví druhú generáciu svojho procesora, Surge S2, nakoniec sa tak doteraz nestalo. Nové informácie odhaľujú, že spoločnosť Xiaomi v súčasnosti nezanevrela na vývoj vlastného procesora, keďže v súčasnosti sa spoločnosť stala tretím najväčším akcionárom pekingskej spoločnosti Angrui Microelectronics Technolgy Co., ktorá sa zaoberá vývojom procesorov.

Ale to nieje všetko. Investície spoločnosti Xiaomi prestavujú hodnotu 40 miliónov € tiež v spoločnosti Onray Microelectronics a Suzhou Suton Semiconductor Technology Co, rovnako aj tieto spoločnosti sa špecializujú na podobný technologický sektor. Preto je zrejmé, že spoločnosť Xiaomi stále rozvíja svoju vlastnú predstavu o pripravovanom procesore.

Zdroj: https://www.xiaomitoday.it

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory

Do pár dní doma z EU skladu, poštovné zadarmo, bez poplatkov navyše