Exkluzívne: Pri objednávkach z Aliexpressu aj s čínskych skladov už neplatíte CLO a DPH

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory


Slovenská pošta uzavrela dohodu s Aliexpressom, kedy pri zásielkách z Číny zákazníci nebudú platiť CLO a DPH, ktoré sa doteraz platilo Slovenskej Pošte.

Tieto poplatky sú už priamo zahrnuté v cenách produktov, takže už sa zákazníci nemusia obávať, že by pri doručení niečo mali platiť navyše.

Táto novinka už bola nasadená do praxe, pri produktoch na Aliexpresse sa nachádza znenie: Price includes VAT, čo znamená, že cena už obsahuje colné poplatky a DPH:

„Zásielky, ktoré budú na Slovensko prichádzať na základe tejto dohody, pôjdu priamo do prepravy k adresátom. Slovenská pošta tak zníži množstvo zásielok, ktoré by vyžadovali manipuláciu na colno-deklaračnom oddelení,“ popisuje vedúca odboru komunikácie a marketingu Slovenskej pošty Jana Lukáčová.

Znamená to, že klienti budú môcť opäť objednávať tovar bez ďalších poplatkov a platby dane.

Zdroj: https://zive.aktuality.sk/clanok/sc04cbm/slovaci-nebudu-preclievat-a-doplacat-za-baliky-z-ciny-posta-ma-novu-dohodu/

Stále naďalej platí, že z EU skladov taktiež sa neplatí CLO a DPH: Tip: Z EU krajín nikdy nebudeš platiť colné poplatky, prečo je to tak? Poznáme odpoveď.

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory

Do pár dní doma z EU skladu, poštovné zadarmo, bez poplatkov navyše