Spoločnosť Xiaomi získala bývalého riaditeľa spoločnosti Gionee

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory


Spoločnosť Xiaomi oznámila začlenenie bývalého prezidenta spoločnosti Gionee do svojho tímu.

Generálny riaditeľ spoločnosti Xiaomi Lei Jun, zatiaľ neoznámil za akú prácu v spoločnosti bude Lu Weibing vykonávať. Predpokladá sa, že Lu Weibing bude zodpovedať za hardvér a za novú vzájomnú spoluprácu so spoločnosťou Meitu, ktorá vznikla v novembri.

Čínska spoločnosť Meitu predáva smartfóny s netradičným dizajnom, s krásnym užívateľským prostredím. Tieto smartfóny sú hlavne využívané na selfie fotografie, viac si tieto smartfóny čínskej spoločnosti kupujú ženy. Obe spoločnosti sa v novembri údajne stretli s cieľom nehovoriť o akvizícii, ale chceli spoločne vstúpiť do strategickej spolupráce súvisiacej s používaním zdokonalených algoritmov a patentov.

Práve spoločnosť Meitu začínala ako mobilná aplikácia na úpravu fotografii. Práve patenty tejto spoločnosti na úpravu fotografii by chcela použiť spoločnosť Xiaomi vo svojich smartfónov. V súčasnej dobe medziročné príjmy spoločnosti Meitu zaznamenali 23.4% pokles. Keďže smartfóny tejto spoločnosti niesú príliš zamerané na široké publikum, finančné príjmy niesú veľmi pôsobivé.

Lu Weibing bol riaditeľom spoločnosti Gionee 7 rokov a predseda skupiny  Jinli Group až do novembra 2017. Taktiež sa šekuluje. že Lu Weibing by mohol byť novým CEO novej značky REDMI.

Zdroj: https://www.xiaomitoday.com

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory

Do pár dní doma z EU skladu, poštovné zadarmo, bez poplatkov navyše