Xiaomi oficiálne: Toto je náš smartfón s dvojitým skladacím mechanizmom

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory


Viceprezident spoločnosti Xiaomi Lin Bin v minulom mesiaci ukázal svetu, aká pravdepodobne bude podoba skladateľného smartfónu spoločnosti Xiaomi.

Čínska spoločnosť Visionox oficiálne potvrdila, že sa podieľa na výrobe skladacieho smartfónu spoločnosti Xiaomi. Prototyp sa ohýba v dvoch častiach do vonkajšej strany. Podľa informácii viceprezident spoločnosti Xiaomi Lin Bin odhalil, že spoločnosť už konečne prekonala celý rad technických problémov ako je skladenie smartfónu do vonkajšej časti.

Oficiálne stanovisko Xiaomi k pripravovanému skladaciemu smartfónu:

„Najnovšou inováciou spoločnosti Xiaomi je duálne skladací smartfón v dvoch častiach. Jedným z kľúčových komponentov smarfónu je flexibilná obrazovka, ktorá je vyvinutá spoločnosťou Xiaomi a spoločnosťou z dodávateľského reťazca. Okrem obrazovky je dizajn, skladací mechanizmus a MIUI rozhranie nezávisle vyvinuté spoločnosťou Xiaomi. 

Spoločnosť Xiaomi je prvou na svete, ktorá prichádza s dvojitým skladacím mechanizmom smartfónu a tak si podmanila tri technické výzvy, ktoré predstavujú tri rôzne formy: duálne zloženie, jednoduché zloženie a režim tabletu. Pred nájdením najlepšieho riešenia spoločnosť Xiaomi uskutočnila rozsiahle výskumy a experimenty s cieľom vyvinúť robustný skladací mechanizmus, ktorý umožní flexibilnej obrazovke odolávať namáhaniu.

Každá inovácia je výsledkom spoločného, kumolatívneho úsilia výskumu a vývoja od partnerského dodávateľského reťazca až po výrobcu zariadenia. Je nesprávne si myslieť, že sklopnú obrazovku je jednoduché premeniť na skladací smartfón bez významných prelomov v technológiách. Jedinečný prínos má každý segment priemyselného reťazca. Spoločnosť Xiaomi je presvedčená, že inovatívne produkty a skvelé užívateľské skúsenosti sú možné len so skvelou spoluprácou a účasťou všetkých strán.“

Spoločnosť Xiaomi zvažuje použitie názvu pre skladací pripravovaný smartfón ako Xiaomi Dual Flex alebo Xiaomi MIX Flex.

Zdroj: https://nl.letsgodigital.org

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory

Do pár dní doma z EU skladu, poštovné zadarmo, bez poplatkov navyše