Qualcomm má nové procesory Snapdragon 630 a 660

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory


Najväčší výrobca procesorov na svete, spoločnosť Qualcomm oficiálne predstavila nové modely mobilných procesorov.

Oficiálne predstavenie sa konalo v Singapúre, kde spoločnosť predstavila procesory Snapdragon 630 a Snapdragon 660. Snapdragon 630 je nástupcom modelu Snapdragon 626, zatiaľ čo procesor Snapdragon 660 je nástupcom modelu Snapdragon 653.

Tieto dva procesory sú celkom podobné, ale stále majú niektoré kľúčové rozdiely. Model Snapdragon 660 je vyšším modelom.  Oba procesory sú tiež postavené na 14nm výrobnom procese, takže nie sú menšie ako vlajkový procesor Snapdragon 835. Súčasťou týchto nových čipových sád je aj modem X12 LTE, ktorý môže poskytovať až 600Mbps download, čo je samozrejme v prípade, že vaša sieť poskytuje vysoké pripojenie.

Pokiaľ ide o životnosť batérie, Snapdragon 660 je o niečo efektívnejší v porovnaní so Snapdragonom 653. Podľa Qualcommu by ste mali dostať z batérie pri Snapdragon 660 viac ako 2 hodiny používania navyše ako u procesora Snapdragon 653. Pokiaľ ide o telefónne hovory, je možné získať až 24 hodín hovoru navyše, zatiaľ čo pri prehrávaní 4K videa je to až 10 hodín. Tieto čísla sú samozrejme relatívne a závisia od ostatných faktorov smartfónu, napríklad od kapacity batérie. Tieto procesory podporujú systém Quick Charge 4.0, ktorý vám umožní nabíjať smartfón iba 5 minút a získate až 5 hodín používania.

Spoločnosť Qualcomm očakáva, že prvé smartfóny s oboma procesormi prídu na trh čoskoro, pravdepodobne v treťom štvrťroku tohto roku.

Zdroj: https://www.androidheadlines.com

Hľadáš kupón, alebo pôvodný vypršal? Napíš nám do Online podpory

Do pár dní doma z EU skladu, poštovné zadarmo, bez poplatkov navyše